Over mij & LYT Yoga® in less than 30 seconds :-) Gratis
Eva Govaerts
29 maart 2022
L.Y.T. staat voor ‘Lara’s Yoga Technique’. Het is een vorm van vinyasa yoga geworteld in fysiotherapie en neurologie ontwikkeld door kinesitherapeut en yoga teacher Lara Heimann. Belangrijke elementen van LYT Yoga® zijn kracht, mobiliteit en aanpassingsvermogen.

In de LYT Yoga® methode wordt de focus gelegd op corework, duurzame en functionele bewegingspatronen (opnieuw) aanleren, intelligente sequencing en vooral heel veel plezier beleven aan je practice!

We zijn als mens geneigd dat te doen wat ons bekend is en dat wat het minste energie kost. Deze gewoontes worden ingesleten neurologische paden - maar daarom is dit niet per se altijd de meest duurzame en gezonde manier om te bewegen. Als je niet met aandacht op je yogamat stapt, neem je die minder goede bewegingspatronen mee in je practice.

LYT Yoga® maakt gebruik van brainmapping en ‘neuroplasticiteit’: het vermogen van onze hersenen om zich aan te passen aan nieuwe stimulansen. LYT Yoga® is dus niet alleen een ‘work in’ maar ook brain training: je herprogrammeert je brein, creëert nieuwe of activeert onderbenutte neurologische paden en bewegingspatronen zodat je een leven vol daadkracht en vitaliteit kan leiden.

Met deze moderne vorm en nieuwe kijk op de yoga traditie leer ik je de practice aan te wenden als remedie tegen de mentale en fysieke impact van onze moderne levensstijl. Ik werk rond lichaamshouding, stabiliteit, mobiliteit en flexibiliteit. Mijn lessen zijn doelgericht en intelligent opgebouwd: ik nodig je uit je lichaam te leren kennen en om slimmer en bewuster te bewegen. Ik inspireer je graag om bewegings- en denkpatronen die je niet helpen te herkennen en te veranderen zodat je energiek en pijnvrij kan bewegen & gelukkig en stralend door het leven kan gaan.

Oftewel: slim bewegen... stralend leven!