Titta nu
Shoulder Sizzler
Eva Govaerts
1 april 2022 • Varaktighet: 44 minutrar
Duur: 44 minuten (3 minuten intro, 24 minuten les & 7 minuten ontspanning)

Een heerlijke cocktail van krachtopbouw en bewegingsvrijheid in de schouders!

Yoga kan je het gevoel geven dat je in de structuren van je lichaam moet of kan wegzinken. Het is echter ongelooflijk belangrijk om alles te doen vanuit een plaats van kracht en 'paraatheid'. Wanneer je gaat hangen in je schouders in bv. Neerwaarts Kijkende Hond of Dolfijn, doe je je schouders absoluut géén plezier en breng je hen in een zeer kwetsbare en zwakke positie.

We werken aan 'range of motion' (bewegingsuitslag) maar ook controle en sterkte in het schoudergewricht. Daarnaast komt ook extensie of het lang maken van de bovenrug als remedie tegen het lange voorovergebogen zitten want ook dit heeft een invloed op de gezonde werking van het schoudercomplex.

Pas aan waar nodig is, maar houd ook de lat hoog voor jezelf en train je bewegingspatronen opnieuw. Je lichaam is een wonderlijk, energetisch systeem dat in topvorm verkeerd wanneer alles in balans is. Laten we dat gevoel en die intentie om vanuit kracht en stabiliteit op de mat te staan ook gebruiken om meer beweging en vreugde in ons leven te brengen en dat gevoel van blijdschap en potentieel met iedereen rond ons te delen.

P.S. Deze les is kort, krachtig en legt de focus op schouderwerk maar... Zorg ervoor dat alle spieren blijven meewerken, recruit those glutes!

🍸 Cheers!

★ Nodig: 2 blokjes