Ver ahora
Bewegingsvlakken & Zijwaartse Lunges
Eva Govaerts
29 marzo 2022
Bewegen in alle mogelijke richtingen - plezant en een weldaad voor je lichaam!

Een gezonde 'movement practice' houdt in dat je afwisseling brengt in hoe je beweegt. Niet alleen voorwaarts (zoals bij lopen, fietsen, wandelen) maar ook achterwaarts, zijwaarts en rond je eigen as. Bewegen in álle bewegingsvlakken dus.

Stel je even voor dat je spieren kleren zijn die op een kapstok hangen: als je je trui, blouse of hemd niet af en toe van de kapstok haalt en aantrekt, komen er gekke deuken in. Op bepaalde plekken wordt een klein stukje stof helemaal vervormd, andere stukken worden uitgerokken en sommige stukken bewegen zelfs helemaal niet.

Hetzelfde geldt voor je lichaam en je spieren: alles past zich aan aan datgene wat je het vaakst (niet) doet!

In dit filmpje demonstreer ik een aantal leuke variaties op de zijwaartse lunge (side lunge) dus... Swing, sway, glide and slide!

Breng wat schwung op de mat én in je dagelijks leven met deze side lunges: beweeg je heupen, versterk je core, je rugspieren, bilpsieren en bovenbenen. Ook het bindweefsel aan de achterkant van je lichaam en je adductoren aan de binnenkant van je dijen krijgen een gezonde stretch.

Dit is het mooie aan LYT Yoga®: het brengt variatie en herstelt het evenwicht in je bewegingspatronen op een speelse manier. Het versterkt spieren en weefsels die onderbenut worden en zorgt ook voor een brain work out - zelfs je hersenen worden uitgedaagd door zoveel variatie op relatief korte tijd!