Jetzt ansehen
Een sterke core & een neutraal bekken
Eva Govaerts
29 März 2022
Ondertussen filmde en gaf ik heel wat online en offline lessen. Eén ding viel me heel erg op: er zijn een paar zaken die ik tot in den treure blijf herhalen...

Dit is een heel kort maar overduidelijk filmpje & zoals je ondertussen gewoon bent wat meer toelichting:

Zie hier de top 4 van instructies die in elke les steevast terugkomen:

🔁 Beweeg je staartbeentje richting je enkels.
🔁 Core op actief.
🔁 Breng je bekken in een neutrale positie.
🔁 Span je bilspieren aan.

🤷🏼‍♀️ Waarom klink ik als een gebroken plaat?

De meesten van ons (ook ik!) gaan door het leven met een voorwaarts gekanteld bekken en dus ook met een té holle rug. Buikspieren en bilspieren worden op non actief gezet & rugspieren verkorten en worden grumpy. Alles is uit balans & de stabiliteit die je core en je glutes eigenlijk moet bieden wanneer je beweegt, wordt gecompenseerd door die lage rugspieren.Beeld je in dat je bekken een kom gevuld met water is. Als je de kom te veel naar voren tilt, verspil je al dat water. En dat water is jouw kostbare energie die je dus *poef* zonder het te beseffen kwijtspeelt.Let dus niet alleen op de yogamat op je houding maar een hele dag lang: wanneer je aan de kassa aanschuift, wanneer je traint voor de 10 Miles of wanneer je je tanden poetst.

Misschien voelt het aanvankelijk aan alsof je een robotje bent maar snel wordt het je normale, neutrale houding - standing strong, tall & proud! Je zal centimeters groeien, veel minder nek-, schouder- en rugklachten hebben en jezelf zoveel energieker voelen!

🕺 Dus: check your pelvis Elvis & en nu weet je waarom ik het keer op keer herhaal!