Ver agora
Krachtopbouw in je bovenlichaam met de Dolfijnhouding
Eva Govaerts
30 março 2022
In alle eerlijkheid: ik heb deze houding en de uitdaging die ze voor mijn schouders betekent leren waarderen voor de weldaad en kracht die ze brengt. We've come a long way!

De Dolfijnhouding is een 1-stop-shop voor:
👌🏽 het versterken van de schoudergordel & bekkengordel
👌🏽 het in vuur & vlam zetten van je buikspieren
👌🏽 het vrijmaken van blokkades in het bindweefsel aan de achterkant van je lichaam
👌🏽 het op de proef stellen van je uithoudings- & doorzettingsvermogen

In dit videootje doe ik enkele opwarmingsoefeningen voor de schouders, armspieren en bovenrug:

✔️ Zet je ellebogen vast in je zij. Neem er een blok bij en hou 'm vast op z'n lange zijde. Plooi en strek je armen terwijl je je handen stevig in het blok duwt.
✔️ Breng je dan armen omhoog, bovenarmen in lijn met je oren: plooi en strek je ellebogen zodat je afwisselend de armen en het blok naar het plafond en de achterkant van je hoofd brengt.
✔️ Quadruped: kat/koe in je bovenrug. Laat je borstbeen zakken naar de mat en trek de schouderbladen naar je ruggengraat. Maak dan een bolle bovenrug, duw je weg van de mat. We isoleren de beweging tussen de schouderbladen. Span je core aan om je onderrug te stabiliseren en laat je hoofd niet hangen of steek je kin niet vooruit. Triple S baby! :-) Je kan dan deze oefening herhalen met je onderarmen op de mat.
✔️Turbo Dog: Levelling up your Downward Facing Dog! Buig je ellebogen zodat ze naar de mat zakken en strek ze dan weer. Observeer jezelf eens goed: zijn je armen de enige plek waar er beweging is? Top! Je mag helemaal zakken tot je onderarmen op de mat liggen (dat is helemaal Level 100 unlocked) maar een paar centimeter is meer dan genoeg om mee te beginnen!

💁🏽 Et voilà, dolle pret met de Dolfijnhouding ;-)