Workshop verbeter je zicht (Katty Reniers) 10u-13u
Zaterdag, 8 juni • 10:00 - 13:00
Carole Michels
Beschrijving
In onze Westerse samenleving ontvangen onze ogen vaak een overdosis aan visuele prikkels. Het aantal uren waarin ze blootgesteld zijn aan computer-, smartphone- en tv schermen, kunstlicht, … is vaak hoog. De kijkafstand is vaak kort. Ook door andere vormen van stress kunnen de oogspieren onder spanning komen te staan. Deze factoren kunnen leiden tot wazig zicht, achteruitgang van het zicht, irritatie van de ogen, …
Oogtechnieken bestaan al duizenden jaren. In de workshop leer je deze eenvoudige, doeltreffende technieken om oogklachten te verzachten en geleidelijk aan weg te nemen. Ze kunnen het zicht verbeteren of volledig herstellen bij (leeftijdsgebonden) verziendheid, bijziendheid en astigmatisme. Hetzelfde geldt voor aandoeningen van traankanaal, vermoeide ogen, droge ogen, cataract, glaucoom (afhankelijk van het exacte probleem) , ....
- Korte theoretische uitleg over functie van het oog incl. werking van de spieren om oorzaken van oogklachten te begrijpen.
- Algemene relaxatietechnieken
- Relaxerende oogtechnieken
- Tips voor werken aan de pc
- Onder de aandacht brengen van spanningen in het bewustzijn. Ogen laten spanningen los als spanningen in het bewustzijn worden losgelaten.
Belangrijk: Breng je lenzenhouder/ brillendoos mee om contactlenzen/bril op te bergen.
We sluiten deze workshop af met een soepje en brood.
Annulatievoorwaarden: tot 14 werkdagen vooraf wordt volledige workshop terugbetaald. Bij latere annulatie wordt de workshop volledig aangerekend. De workshop gaat door bij minimum 5 inschrijvingen. Bij annulatie bij te weinig inschrijvingen wordt de workshop terugbetaald.