Yin AerialYoga
Donderdag, 1 oktober • 19:00 - 20:00
Monique Braker Camfferman
Beschrijving
Yin geeft je ruimte in je hoofd en in je lichaam * mind & body *

In Yin yoga worden posities langer vastgehouden, zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en te verleggen.

Tijdens Yin proberen we te ontspannen om niet de spieren maar juist het bindweefsel te beïnvloeden. Bindweefsel zit in ons gehele lichaam. Het zit tussen de organen, bloedvaten en zenuwen. Onder andere pezen, ligamenten en tussenwervelschijven bestaan voor het grootste deel uit bindweefsel. Bindweefsel kunnen we beïnvloeden in een passieve vorm. Om deze diepliggende structuren te bereiken moet je er vooral tijd in steken. Daarom blijven we minimaal 1 minuut en maximaal 6 minuten in een houding. Yin is zo lekker doordat je even niet heel intensief hoeft te bewegen, maar juist de tijd kunt nemen voor je lichaam.

De les duurt 1 uur, gaat door bij minimaal 3 aanmeldingen en er zijn maximaal 6 plaatsen beschikbaar.

Als je het snel koud hebt kunnen extra dikke sokken helpen warm te blijven onder de les, ook een (schoon) dekentje of een groot (schoon) badlaken om over het matje neer te leggen kan extra warmte geven. De deken of de handdoek kan je dan lekker over jezelf heen leggen met de eindontspanning.

Na de les wordt er thee aangeboden in de tuin, je mag hier gebruik van maken en het hoeft niet, je mag ook zelf wat te drinken meenemen. Als je liever aansluitend na de les naar huis gaat ben je hier ook helemaal vrij in. In de tuin is een kleine overdekte ruimte om even na te zitten, je mag ook lekker met de thee door de tuin heen lopen als de 1,5 meter niet gewaarborgd kan worden in de overdekte ruimte. Voel je zo vrij als een vogeltje ;-)

Let Op !
Om onze yogalessen zo veilig en verantwoord mogelijk uit te kunnen voeren is er een hygienebeleid opgesteld met de RIVM richtlijnen als leidraad. Bij iedere afspraakbevestiging zal je hiervan op de hoogte gebracht worden doormiddel van een link in jouw mailbox.