zondag 15 november

19:30
Yin Yoga & Yoga Nidra   (geannuleerd)
De Kruisberg
Tijd
19:30 - 20:45
Docent
Jacqueline
Locatie
De Kruisberg

Yoga Nidra brengt je in contact met een stille ruimte in jezelf, die er altijd is. Yoga Nidra betekent Yogische slaap. Het is een staat van bewuste diepe slaap. Het lichaam ontspant maar de geest blijft wakker en alert.

We beginnen de workshop met onspannende yoga-oefeningen om body & mind voor te bereiden op langer stil liggen. Want bij Yoga Nidra hoef je verder niets te doen.


Als je comfortabel ligt, begin je met een reis door het lichaam, vergelijkbaar met een body-scan.

Daarna verplaatsen we de aandacht naar de adem. Bijvoorbeeld door te focussen op in- en uitadem of door de adem te tellen. Je verschuift hierdoor met je aandacht van je fysieke lichaam naar de meer subtielere lagen zoals je energetische lichaam.Daarna gaan we tegenstellingen onderzoeken. Bijvoorbeeld zwaar - licht of ontspannen - spanning. Je roept deze gevoelens op in het lichaam en observeert waar je die het best kunt voelen. We sluiten af met een visualisatie; deze kan per keer verschillen. Wanneer je het moeilijk vindt om iets voor te stellen, kan je ook een gevoel bij de woorden oproepen: zolang het maar resoneert.

Yoga Nidra is geschikt voor iedereen. Je hoeft geen ervaring te hebben om mee te kunnen doen.