Pilates
Mandag, 16 november • 10:30 - 11:30
Catherine Anrys
Beskrivelse
Te boeken met losse lespas of proefles (éénmalig) of met abonnement.
De elfbeurtenkaart = aerial/pilates
ook te boeken met elfbeurtenkaart yoga/dans/core maar dan in de les 5 euro opleggen.

Onze dagelijkse activiteiten zoals zitten, staan, rennen, sporten of fitnessen versterken sommige spiergroepen maar laten anderen onderontwikkeld. Het musculaire onevenwicht dat daaruit voortvloeit, is vaak een bron van vermoeidheid of pijn.

De Pilates methode biedt hiervoor een oplossing. Het is een efficiënte bewegingsvorm voor het hele lichaam, gericht op het creëren van een evenwichtig, sterk spiersysteem. Zo gaan we overbelaste spieren ontlasten en verwaarloosde spieren weer activeren en versterken.

Alle Pilates oefeningen beginnen bij het opbouwen van kracht in het centrum van je lichaam, het zogenaamde ”Powerhouse”.

De buik
Het bekken
De lage rug
De bil-en dijbeenspieren
Bij de uitvoering van de oefeningen span je telkens de diepe buikspieren en bekkenbodemspieren aan.

De wervelkolom wordt in alle richtingen terug mobiel gemaakt: zowel flexie, als extensie en rotatie komen in elke sessie voor. De druk op de wervels verlicht hierdoor, je voelt je als het ware groter en lichter.

Maar niet alleen de buikspieren en de rug worden getraind, heel het lichaam komt aan bod. De arm- en beenspieren worden gestretcht en verlengd, de gewrichten versoepelen.

Je lichaam wordt als het ware uit zijn skelet gelicht: je skelet wordt gedragen door de spieren. Daar de oefeningen streven naar een perfecte houding wordt je lichaam in balans gebracht.