XL-les Essentrics Dans & Yoga Nidra
Vrijdag, 30 december • 19:30 - 21:00
Yoga-Alles Hoogeveen
Jeanine Niemendal
Beschrijving
Essentrics is een full body rebalancing workout op afwisselende muziek waarin kracht- en flexibiliteittraining gecombineerd wordt. Door middel van stretches en vloeiende, spierversterkende bewegingen worden alle grote spiergroepen getraind. De spieren worden tegelijkertijd verlengd en versterkt, waardoor je lichaam slanker en soepeler wordt, je een betere houding ontwikkelt en je je sterker en energieker gaat voelen.
Essentrics bevat o.a. elementen uit ballet, moderne- en jazzdans, tai chi, yoga en pilates. Na de les ervaar je direct de voordelen zoals meer ruimte in je lijf en lengte in je lichaam. Je voelt je lichter en sterker. De bewegingen zijn niet te zwaar en te moeilijk maar je versterkt en verlengt wel effectief je spieren. Essentrics is gericht op balans in je lijf. Elke oefening is uitgedacht en heeft een reden – een spier prikkelen maar daarna ook weer rust geven.
Het dansante zie je terug in de manier van bewegen: we versterken de spieren vanuit het verlengen ervan en maken ze zo sterker en flexibeler.
De Essentrics les wordt verzorgd door Marianna Wassenaar. Meer weten?
https://www.essentrics.info

Na de Essentrics dansworkshop rondden we de les af met een Yoga Nidra sessie met Jeanine. Je kunt Yoga Nidra zien als een lange savassana/eindontspanning die je lichaam volledig tot rust laat komen.