Lange sessie Restorative Yoga op Zondag
Zondag, juli 11 • 10:30 - 12:30
Ingrid de Graaff
Beschrijving
Gun jezelf een moment om bij te komen en weer op te laden van de wekelijkse druk van 'presteren' en alsmaar doorgaan.

Dit is een rustige, langzame, zachte yogavorm waarbij slechts enkele liggende of zittende houdingen worden uitgevoerd. Lichte torsie's en milde voor- en achterover buigingen waarbij je ondersteund wordt door kussens en dekens, zodat je in elke houding helemaal comfortabel ligt. De focus ligt op het ervaren van de ademstroom, het toelaten van volledige ontspanning en het op zachte wijze ruimte maken in o.a. schouders, rug en heupen.

Restorative Yoga heeft een meditatief karakter, het is een oefening in mindfulness. Het rusten in de kussens zorgt er ook voor je je makkelijker kunt ontspannen. Stress neemt af en het zelf herstellend vermogen van het lichaam wordt bevordert.

Regelmatige diepe ontspanning is essentieel in elk herstelproces. Soms kan een normale yogales om wat voor reden dan ook fysiek te inspannend zijn. Wanneer je herstellende bent van een operatie of burn-out, chronische klachten hebt of weinig energie: Restorative (helende) Yoga biedt dan uitkomst.

Wat neem je mee: matten, dekens en bolsters en meditatiekussens zijn aanwezig in de yogastudio maar voor deze specifieke yogavorm vragen we je om het volgende zelf ook nog mee te brengen: 2 stevige kussentjes, een deken om over je heen te leggen en een kleinere lichte doek voor over de bolsters (om make-up vlekken e.d. te voorkomen. Draag makkelijk zittende kleding met van stretch materiaal.