zondag 11 oktober

10:00
Workshop Meditatie XL
Tijd
10:00 - 12:00
Docent
Ingrid
Locatie
Raadhuisstraat 300L
Plaatsen
Nog 7 beschikbaar

Wil je graag leren mediteren of wil je eens wat langer mediteren?

In deze workshop leer je de basisprincipes van mediteren en gaan we een aantal verschillende vormen van meditatie beoefenen, variërend van een paar minuten tot een half uur. De zittende en liggende meditaties worden afgewisseld met rustige yogaoefeningen. Aan het einde is er de mogelijkheid om je ervaring te delen en om vragen te stellen.

Meditatie is een oefening waarbij je je gedachten tot rust brengt. Er zijn verschillende vormen van meditatie. Een vorm is wanneer je oefent om je aandacht te richten op één voorwerp, beeld of klank (een mantra). Een andere vorm is waarbij je aandachtig en ongekleurd al je ervaringen van het huidige moment observeert.

Door met je aandacht naar binnen te keren en alle prettige en minder prettige gevoelens en gedachten op een onvoorwaardelijke manier waar te nemen, kom je dieper in contact met jezelf, je verlangens, je kracht en je intuïtie.

Mediteren is een vaardigheid die iedereen kan leren en het heeft vele positieve effecten, o.a. op je concentratievermogen, de manier waarop je met stress omgaat en je immuunsysteem. Ervaar zelf het gunstige effect van mediteren!