Yoga Nidra
Vrijdag, 9 juni • 19:30 - 20:30
Pieternel Van der Poel
Beschrijving
Yoga Nidra

Yoga Nidra is een effectieve techniek voor diepte ontspanning, die het mogelijk maakt om je in een half uur/drie kwartier lichamelijk, geestelijk en emotioneel volkomen te ontspannen.

Yoga Nidra wordt vertaald als “De slaap van Yogi’s”. Indien regelmatig geoefend, ben na de het ondergaan van de Yoga Nidra even opgeknapt als ontspannen zoals je voelt na 3 á 4 uur slaap.

Terwijl het lichaam op deze bijzondere wijze in een slaaptoestand is, blijft het innerlijke bewustzijn helder wakker. Dat leidt ertoe dat je tijdens de oefening lichamelijk en geestelijk spanningen los kunt laten en blokkades kunt doorbreken.

Het verloop van een Yoga Nidra:
Men ligt op de rug in een savassana houding, de rugligging die vaak de eindontspanningshouding is van een yogales. Je ligt zo stil mogelijk. Je gaat in verbinding met je lichaam, je natuurlijke ademhaling en geest. Je zet je hartsintentie, je Sankalpa*, voor de oefening, je gaat naar je innnerlijke stilte plek, het hele lichaam wordt aangeraakt met het bewustzijn, de gewaarwording van de ademhaling en energie wordt beoefend, de emoties, herinneringen en geloofsystemen worden opmerkzaam gemaakt, er komt een verbintenis van jouw waarheid achter alles wat naar voren komt, er wordt pure vreugde gewaargeworden en je komt in een staat van zijn, zijn met wat is en je komt volledig in het NU.

*Sankalpa is je diepste verlangen. Het uiteindelijke doel van de Yoga Nidra is het manifesteren van je diepste verlangen. Vele van ons herkennen hun diepste verlangen niet, je zielepad. De Yoga Nidra helpt voor een deel met het ontdekken van dit diepste verlangen.