Contact

Moussaultstraat 9 Asten
+31620285704
Yoga Jiva is elke werkdag vanaf 7.00 uur geopend, op zaterdag om 8.00 uur en op zondag om 8.30 uur. Parkeren kan in de straat, fietsen kunnen in de daarvoor bestemde stalling neergezet worden. Het heeft de voorkeur om eigen yogamat mee te nemen wanneer je naar de les komt. Heb je geen yogamat, dan kun je er altijd een van ons lenen of bij ons een eigen mat aanschaffen. We hebben een ruime keuze in yogamatten.

Respecteer vanaf het moment dat je binnenkomt in de studio zoveel de rust en de stilte.
Door stilte te ervaren, ontdek je de waarde van woorden...
Je beoefent yoga op blote voeten. Draag bij voorkeur een legging of joggingbroek, hemdje of niet te wijd t-shirt gemaakt van natuurlijke stoffen. Draag bij voorkeur geen sieraden.
Het advies is om 2 uur voor je yoga les niet te eten. Als je veel trek hebt, eet dan iets lichts, zoals fruit. Het is ook goed om een half uur van tevoren niet te drinken. Indien mogelijk is het prettig om ook voor de les te douchen. Alleen je handen, voeten en gezicht wassen kan ook.
Na de les kun je beter een half uur tot drie kwartier wachten met eten en drinken, om je lichaam tot rust te laten komen. Het advies is om na je practice voldoende te drinken. Alle losgekomen stoffen kunnen dan goed afgevoerd worden. Laat na de les het zweet even op je lichaam opdrogen, zodat je huid de vrijgekomen hormonen en mineralen kan absorberen.

Mocht je last hebben van een blessure en/of beperkingen, deel dit dan vóór de les met de docent.
Respecteer de cyclus van je lichaam. Doe het wat rustiger aan tijdens je menstruatie en vermijd de omgekeerde houdingen en achterover buigingen.
Tijdens de zwangerschap verandert er veel in je lichaam. Het advies is om in de eerste 3 zwangerschapsmaanden, geen Ashtanga yoga te beoefenen.
Na de 3e maand kun je deze practice weer rustig oppakken. Een aantal houdingen dienen aangepast te worden uitgevoerd. Yoga Nidra, Yin Yoga en Yoga en Meditatie lessen kun je ook tijdens de eerste 3 zwangerschapsmaanden blijven beoefenen.
Wel het advies om met de docent te delen dat je zwanger bent.

Luister naar jezelf
Yoga is geen competitie. Beoefen yoga zonder geweld, met geduld en respect voor jezelf. Observeer jezelf ieder moment zonder te oordelen.

Reacties na de les
Het kan zijn dat je na de les, last hebt van hoofdpijn of andere klachten. Dit kan diverse oorzaken hebben. Sommige houdingen stimuleren bepaalde processen in je lichaam. Je kunt bijvoorbeeld lichamelijke reacties ervaren als giftige stoffen door je lichaam circuleren. Andere reacties kunnen geestelijk zijn. Schroom niet, mocht je dit ervaren hier vragen over te stellen of dit te delen. Daarnaast is het niet vreemd om emotioneel te worden tijdens of na je practice van blijdschap, verdriet, boosheid en geluk. Observeer je emoties, laat ze passeren, oefen in het loslaten en... blijf ademen. Ben dankbaar voor alles wat er is.

Wierook, pure oliën en Palo Santo hout
Bij Yoga Jiva wordt gebruik gemaakt van handgemaakte wierook, pure etherische oliën en Palo Santo hout.
Het Palo Santo hout wordt veelal gebruikt om de ruimtes energetisch te reinigen.
KvK nummer
86420909
BTW nummer
NL863961502B01