Lichtavontuur - Yin yoga met gitaar, klank & mantra's door Lonneke & Nikai
geannuleerd
Zondag, 5 december • 09:30 - 11:00
Rode Deur, Rode deur
Lonneke de Best
Beschrijving
Deze avond gebruiken we de Yin yoga houdingen om te ontspannen onder begeleiding van gitaar & klank. We sluiten af met een aantal mooie mantra's. De yoga word gegeven door Lonneke en Nikai zal de gitaar bespelen.

Yin yoga heeft een diep stimulerende, kalmerende en ontspannende werking. De liggende en zittende houdingen worden langer aangehouden dan in andere yogavormen en hebben, mede hierdoor, een uitermate heilzaam effect op je organen, immuunsysteem, spieren, gewrichten, meridianen en je geest.

Yin yoga stimuleert het bindweefsel en gewrichten waardoor je op den duur meer ruimte en mobiliteit zal ervaren. Rust, voelen, toelaten en accepteren zijn de sleutelwoorden.

Een mantra is een woord of zin dat steeds wordt herhaald tijdens een meditatie. Het woord mantra komt uit het Sanskriet en het betekent zoveel als 'het bevrijden van het denken'. Omdat je je aandacht richt op deze mantra, geef je je denken iets te doen. Hierdoor zou het kunnen zijn dat je wat minder snel afdwaalt. Je kunt een mantra in stilte herhalen of hardop. Mantra's kunnen veel losmaken, energie geven of juist erg ontspannend werken. Laat je meevoeren & verrassen :-).