Live online Yoga Nidra
Cancelled
Friday, 3 July • 10:00 - 11:15
Gezellig thuis in je eigen kamer, Yoga Lieke
Valérie (Lieke) Vankelst
Lieke is gecertifieerd (460u - Yogalife) en geeft Hatha -, Yin-, Restorative- en Nidra Yoga in kleine groepslessen, maar ook individuele yogatherapie en Reiki bij angsten, burnout of revalidatie.
Description
Wat is Yoga Nidra?
Yoga Nidra is een systematische methode waarbij naar complete fysieke, mentale en emotionele ontspanning wordt toegewerkt.

Het bestaat uit twee woorden uit het Sanskriet. Yoga betekent ‘samenbrengen’ of ‘verbinden’. En Nidra betekent ‘slaap’. Tijdens Yoga Nidra lijkt het alsof je slaapt, maar je bewustzijn is nog aan het werk op een dieper niveau. Bij Yoga Nidra balanceer je dus als het ware op het lijntje tussen wakker zijn en slapen.

Je werkt naar deze staat toe door middel van een aantal systematische oefeningen en visualisaties. Je komt fysiek, mentaal en emotioneel compleet tot ontspanning en raakt daarnaast in een hele ontvankelijke staat.

Yoga Nidra is een oude Yogavorm die lijkt op slapen maar waarbij je niet in slaap valt. Sterker nog, je bent bijna meer alert dan wanneer je wakker bent.

HOE?
Leg je op je rug op je mat, zetel of je bed, je hoofd op een kussen en bedek je met een deken. Ontspan, sluit je ogen en luister naar mijn stem.