Nia - Dancing Through Life (Tanja Smet)
Petek, 30 september • 10:15 - 11:15
Silhouelle Nazareth
Opis
Lets Shake it baby! Hier word je op slag gelukkig van!

Wat is Nia?
Nia is dansen, het is terug in je kracht komen, je bevrijden van ballast, je eigen vuur voelen, je weerstand verhogen en je stem laten klinken. Het is bewegen, het is je lijf fitter maken en te voelen tintelen van levensenergie. Nia laat je glimlachen!

Nia is een uniek bewegingsconcept met oog voor de ontwikkeling van jouw lichaam, geest en emoties.

Nia maakt je lichaam fit, het houdt je mentaal sterk en creatief en het geeft ruimte aan emoties.

Nia bevat elementen uit yoga, tai-chi, moderne dans, work-out en taekwondo.

Het combineert Oosterse en Westerse bewegingsvormen waarbij de sensatie van jouw lichaam centraal staat. Dit breed spectrum aan bewegingen, gecombineerd met verschillende ritmische muziekstijlen, zorgt voor een organische en expressieve work-out voor jouw lichaam én persoon.

Een Nia-les is steeds een combinatie van eenvoudige bewegingen op muziek. De 52 basisbewegingen nemen de bouw en de functie van het lichaam als basis. Zowel stramme beginners als geoefende atleten komen aan hun trekken door de intensiteit en de grootte van de beweging te variëren. Je danst steeds op jouw eigen energie-niveau. Nia is een veilige training voor het lichaam, emoties en geest waarbij creativiteit gestimuleerd wordt.

Nia dansen is telkens een unieke ervaring omdat er steeds een respect is voor de mogelijkheden en grenzen van jouw lichaam.
Het is altijd body, mind & spirit. Er is een combinatie van Oosterse en Westerse filosofie.
Het doel is steevast het plezier van het bewegen met de sensatie van de helende kracht van muziek.


Waarom Nia dansen?
Als je Nia danst, kan je een evolutie opmerken bij jezelf, zowel fysiek als mentaal.
Het maakt je spieren krachtiger en steviger, je wordt leniger en soepeler. Het verbetert je lichaamshouding en evenwicht, het zorgt gegarandeerd voor gewichtsverlies en gewichtscontrole. Het verbetert orgaanfuncties zoals hart en longen. Het verhoogt de alertheid van jouw zintuigen en het verbetert je bloedcirculatie en lymfedrainage. Het maakt je bindweefsel soepeler zodat al jouw energie vrijer kan stromen. Het verhoogt je immuniteit.
Op mentaal vlak verhoogt het je zelfbewustzijn én je energiepeil. Je komt terug in je lichaam en ervaart het volle plezier ervan. Je geest wordt rustiger en stress wordt gereduceerd. Het verbetert je concentratievermogen en je lijfelijke sensaties. Door dit alles laat het emotionele problemen, zoals depressie en angst, minder zwaar wegen.

Voor wie is Nia? Nia dansen is voor iedereen.
Voor jong en oud, vrouw of man, atleet of kantoorbediende. Het is voor iedereen die goesting heeft om te bewegen en die meer uit het leven wil halen!

Nia is a way of life.
Je leert om terug naar je eigen kern te gaan, te ontdekken waar jij gelukkig van wordt en daar ook voluit voor te gaan. Je vindt je oer-energie terug en dit verlaat je nooit meer. Je leert terug je eigen stem te gebruiken, je laat die ook goed klinken in elke les maar ook daarbuiten. Je Hara wordt verankerd in jezelf en dat laat je telkenmale weer zacht glimlachen.
Het is Tanja’s missie en passie om bij elke les, iedereen terug weer zijn kracht te laten voelen en te laten stralen van je eigen vuur. Om de joy of movement te geven en die samen te beleven. Bij elke les geeft Tanja een stukje Nia-filosofie door zodat je veerkrachtiger, energieker en dansend terug weer door het leven kan gaan. Nia is ook je eigen dans terug ontdekken. Blootsvoets en aardend.