Yin & nidra (Hanne Rossey)
Geannuleerd
Dinsdag, 30 november • 20:40 - 21:40
Silhouelle Nazareth
Beschrijving
Ontspannen de avond ingaan en zo je nachtrust verbeteren? Probeer dan eens de yin & nidra klas. Deze les is voor jou als je je oververmoeid voelt. Een vermoeidheid die niet overgaat met een nachtje slaap. Of je voelt je net heel erg gestimuleerd en verlangt naar meer rust.


Yin yiga is een trage vorm van yoga. De houdingen worden gedurende langere tijd aangehouden (minimum drie minuten). Op die manier worden de diepere lagen van het lichaam aangesproken. Uit onderzoek blijkt dat yin yoga de geest en het lichaam kalmeert en balanceert. Het verlaagt stress en angst. Het verbetert de circulatie in het lichaam. Je lenigheid wordt verbeterd. Het maakt de fascia soepeler, alsook de gewrichten. Het masseert de interne organen.


Elke les wordt afgesloten met een 20-tal minuten yoga nidra.

Yoga nidra betekent eigenlijk slaap-yoga. Deze vorm van yoga brengt je naar de rand van de slaap, het brengt diepe relaxatie en rust. Laat je in een comfortabele liggende houding leiden door een diep ontspannend verhaal.

Het beoefenen van yoga nidra zorgt ervoor dat je slaap dieper wordt, het vermindert slapeloosheid. Het geeft je een kans om spanningen en gedachtes los te laten. Je leert om op een diep niveau met jezelf te verbinden.

Breng je eigen knusse dekentje mee (kussens, blokken en matten zijn ter plaatse beschikbaar)

>> Voor iedereen toegankelijk