vrijdag 30 oktober

09:00
Ochtend YogaFlow (Veerle Ost)   (geannuleerd)
Tijd
09:00 - 10:00
Docent
yoga-pilates
Locatie
Nazareth, 's Gravenstraat 170 (Silhouelle)
Ruimte
Yoga-Pilates

Hier beweeg je op het ritme van je ademhaling, je vloeit van de ene in de andere houding op je eigen ritme, deugddoend ontwaken.

Kun je de dag moeilijk starten? Wees gerust, je bent daarin geen unicum. Ben je op zoek naar een rustige vorm van ontspanning en meditatie? Of is de ochtend gewoon het ideale moment voor jou om aan beweging te doen? Zeker is: het positieve effect van een uurtje ochtendyoga voel je de hele dag! Probeer het eens!

Verwacht je aan een rustiger flow van yogahoudingen, ademhalingsoefeningen en meditatie dan in de avondlessen. In de ochtendsessies gaat de aandacht vooral uit naar je ademhaling. Bedoeling van die sessies is om rust en zuurstof te brengen in je hoofd en lichaam. Dat kunnen we je zelfs garanderen.

In deze lessen gaan we vooral focussen op:
• Fysieke yogahoudingen (asana's)
• Ademhalingsoefeningen (pranayama’s)

Er zijn 4 stadia te onderscheiden in het uitvoeren van de houdingen:

• Het aannemen van de houding,
waarbij je rustig volgens de juiste volgorde, en met je volledige aandacht, de houding aanneemt. Dit kan een staande, zittende of liggende houding zijn.

• Het aanhouden van de houding,
waarbij je rustig door je neus in- en uit blijft ademen en je je aandacht naar binnen richt. Ongetwijfeld kom je je grens in de houding tegen en voelt dat wellicht niet zo fijn. Dan is het belangrijk om op die grens zo goed mogelijk te ontspannen en door te ademen.

• Het terugkomen uit de houding,
wat je ook weer in de juiste volgorde en met je volledige aandacht doet. Je komt terug in je beginpositie of in een rusthouding zoals Kindhouding of Lijkhouding.

• Het navoelen van de houding,
wat je doet in de rusthouding die je aangenomen hebt. Je ademt rustig door en probeert te voelen of er effect is van de houding die je gedaan hebt. Is er iets veranderd in je lichaam? Of niet?

Een uurtje pure ontspanning, letterlijk op adem komen...

We bouwen op zodat iedereen – ongeacht of je beginner bent of al ervaring hebt met yoga – kan meedoen.

We kijken ook extra naar uitlijning van je lichaam binnen jouw kunnen, benen in je nek zwieren komt hier niet voor ;)