Yin Yoga in Buurtcentrum Hoge Weide - Hetty
Wachtlijst
Maandag, 30 januari • 20:30 - 21:30
Yoga U Team
Beschrijving
Yin Yoga is een toegankelijke en zachte yogavorm die zich voornamelijk richt op ontspanning van het lichaam. Doordat de houdingen langer worden aangehouden (gemiddeld 3 tot 5 minuten) en allemaal vanuit ontspanning worden uitgevoerd komt er een rek te staan op het bindweefsel, waardoor je je na afloop heerlijk ontspannen en soepel voelt.

De les bevat veel zittende en liggende houdingen wat als doel heeft om stress te verminderen, de gewrichten, bindweefsel en spieren diep te laten ontspannen en laat de energie in het lichaam weer stromen. Yin yoga gaat over bewustwording, acceptatie en loslaten, zowel fysiek, mentaal als emotioneel. Het is een zeer meditatieve vorm van Yoga, waarbij je (weer) volledig in bewust contact met je lichaam kunt komen. In deze les is er veel ruimte om de ademhaling te verdiepen.

Yin yoga is een goede tegenhanger van een actieve sport of een druk leven. Deze les is geschikt voor iedereen die op zoek is naar meer rust en ontspanning in de les. De les is zeker ook geschikt als je herstelt van een burn out of spanningsklachten.

De les vindt plaats in Buurtcentrum Hoge Weide, Laurierweg 104, Utrecht. In de avond is de voordeur gesloten. Je kunt aanbellen, dan komt de docent de deur openmaken.
Neem zelf een yogamat mee. Heb je geen eigen mat stuur dan een mail naar esther@yoga-u.nl om er één te lenen. Denk eraan om je warm aan te kleden voor deze les omdat je veel stil ligt in een zelfde positie.