Workshop ‘backmitra’®
Vrijdag, 12 mei • 19:00 - 21:00
Kathleen Vissers
Als werkende mama van een gezin met 4 kinderen en 2 plus-kinderen, zijn er heel wat to-do’s. ‘To be’ stond nog niet in mijn woordenboek. Tot 6 jaar geleden plots het licht uitging. Een beetje op de dool tijdens mijn burn out, botste ik op een flyer van yoga. Zonder nadenken, een lesje geboekt. Spannend. Down dog, warrior I, II en III, ik hoorde het donderen in Keulen, maar wat een fijne ontdekking! Mijn wereld is sindsdien heel erg veranderd. Ik kwam uit mijn hoofd en landde (sinds heel lang) weer in mijn lijf. De bewuste bewegingen startend vanuit de ademhaling waren een fijne uitdaging voor lichaam en geest. Geen seconde dacht ik ‘de beste’ te moeten zijn. Alleen het bewust worden van mijn eigen lichaam en het vinden van rust in en bij mezelf stonden centraal. Yoga werd mijn happy place. Uit pure interesse voor mezelf, zocht ik een opleiding, nooit met de intentie om les te geven. Het yogavirus had me gewoon te pakken. Stilaan groeide toch het verlangen om deze mooie vorm van bewegen te kunnen delen en doorgeven. En dan sta je plots voor een groep yogi’s die vol vertrouwen en verwachting de zaal binnenkomen… Met heel veel goesting wil ik met jou delen wat yoga mij brengt. Het lijkt zo contradictorisch, want je werkt met en tegelijk aan je lichaam, maar steeds ten voordele van je lichaam. Daardoor word je merkelijk soepeler, sterker en beweeglijker. Toch ben je helemaal ontspannen na een les. En ja, soms ook wel een beetje bezweet 😉.
Beschrijving
Een goede houding is van groot belang voor onze algemene gezondheid.
Jammer genoeg brengen we steeds meer en meer van onze tijd zitten door: op school, al werkend, thuis, in de wagen,….Voorovergebogen, of onderuit gezakt, hangen we boven onze gsm, laptop, of Ipad. Onze rug en nek krijgen het zwaar te verduren, en dit reeds vanaf heel jonge leeftijd. Uiteraard heeft dit een grote impact op onze rug en nek want door deze slechte lichaamshouding, worden onze wervels overbelast, treedt vroegtijdige slijtage op, krijgen we meer hoofdpijn, nekproblemen en hernia’s.

Hoog tijd dus om aan een goede lichaamshouding te gaan werken.
Dat is wat we gedurende deze workshop gaan doen: Door eenvoudige, rustgevende oefeningen te doen op de BM, gaan we actief werken aan het verbeteren van onze lichaamshouding, het versterken van onze rugspieren, werken aan onze mobiliteit, en verzachten we pijn.

Door rechtstreekse druk uit te oefenen op de wervelkolom, gaan we langzaamaan de natuurlijke curve van onze rug beïnvloeden en herstellen.
Wedden dat je helemaal ontspannen, energiek, en opgewekt naar huis gaat?
Want als jij werkt aan een goede lichaamshouding, draag je niet alleen actief bij aan jouw goede gezondheid, maar stap je ook de wereld tegemoet met een heel andere blik, en meer zelfvertrouwen.