ONLINE: Yoga Qigong en Meditatie*
Online
Mercoledì, 22 settembre • 11:00 - 12:15
Veronique Lambermont
Descrizione
* = Level 1
Iedereen is welkom. Beginners maar ook doorgewinterde meditatie liefhebbers.
Hybride te volgen: in de YogaMinds studio of online.

We laten ons tijdens deze yoga-les inspireren door de Qigong. Qi is vitale levensenergie welke zich in ons lichaam en overal om ons heen bevindt. Qigong is gebaseerd op een meer dan 3000 jaar oude Chinese filosofie, de 5-elementen theorie. Ook de Chinese geneeskunst, TaiChi en de martial arts zoals bv. Kung Fu en Karate zijn gebaseerd op deze filosofie. De 5-elementen theorie richt zich op het optimaliseren van de opname van Qi uit de omgeving en het in balans brengen van de stroom van de Qi in ons lichaam. Op deze manier leren we ons te harmoniseren met de natuurlijke stroom van het leven.
De beoefening van Qigong bestaat zowel uit dynamische oefeningen als uit meditaties.

We beginnen de les met een meditatie waarbij we onze ervaring van het moment verdiepen en we op verschillende niveaus een diepe en krachtige stilte leren ervaren. Hierdoor worden we mentaal sterker en ervaren we minder stress. Qigong meditatie richt zich op het contact maken met de Qi in onze omgeving en in ons lichaam en geest. Dit werkt bekrachtigend, helend en rustgevend.

Tijdens de qigong en yoga beoefening werken we met specifieke meridianen. Door deze energiebanen te rekken en te strekken stimuleren we de stroom van de qi waardoor blokkades oplossen. Dit heeft zowel op ons lichaam als op onze geest een harmoniserende en helende werking.
Qigong bestaat uit langzame, vloeiende bewegingen welke met zachte en volledige aandacht uitgevoerd worden. Het beoefenen van qigong maakt ons bewust van onze qi en we leren hier in harmonie mee te bewegen.
Tijdens de yogabeoefening worden dynamische oefeningen afgewisseld met ademhalingsoefeningen en asana's welke langer aangehouden worden. We leren ons lichaam op een diep niveau te bewonen waardoor we in onze authentieke kracht komen te staan.
We eindigen de les met een begeleide meditatie.