donderdag 28 mei : Anat Geiger: Fascia & meridianen

  19:00
Anat Geiger: Fascia & meridianen

Wachtlijst
Tijd   19:00 - 22:00
Docent   Guest
Locatie   Oude Veiling 1C, Zwaag
We zijn super dankbaar dat onze favoriete yoga teacher, yin yoga & functional yoga guru Anat Geiger opnieuw afreist naar Zwaag om ons mee te nemen in de wereld van fascia, meridianen en energie! Mis het niet!

Ons hele lichaam is opgebouwd uit en wordt bij elkaar gehouden door een complex 3D netwerk van vezels die ook wel ‘fascia’ wordt genoemd. Fascia is letterlijk overal in het lichaam aanwezig, van onze huid tot onze botten, vervlochten met onze spieren, bloedvaten, zenuwbanen en organen. Eén van de eigenschappen van dit weefsel is dat het de capaciteit heeft om energie te geleiden en te activeren. Recent onderzoek heeft aangetoond dat het zeer goed mogelijk is, dat dit de energie is die oosterse geneeskunde ‘chi’ of ‘prana’ noemt, en dat deze energie circuleert in de vloeistof die zich in en rond fascia bevindt – kanalen die ook wel bekend zijn als 'meridianen' of 'nadi’s'. In deze workshop onderzoeken we deze ideeën en gaan in op hoe ze van invloed zijn op onze asana beoefening (fysieke yogahoudingen), meditatie & pranayama – én ons dagelijks leven.

Over Anat: de van oorsprong Braziliaanse danseres en actrice, verhuisde in 1991 naar Nederland, waar ze 1996 kennismaakte met yoga. Inmiddels geeft Anat ruim 20 jaar yogalessen en liet zich onder anderen inspireren door Teresa Caldas, Dona Holleman en Paul Grilley. Jarenlang leidde zij Yogagarden, de gezelligste yogastudio van Amsterdam, in het hartje van de Jordaan, waar ze naast haar wekelijkse (bomvolle!) yogalessen, ook yogadocenten opleidde. Tegenwoordig geeft ze de teacher trainingen, zowel in Nederland als in Portugal, onder de naam van The Functional Yoga Teacher Training en heeft ze een online yogaplatform genaamd The Fat Yogi's.