OPEN AIR -> Yang Yinisch Yoga
Thursday, 6 August • 19:00 - 20:15
Roxan Eichhorn
Founder en owner van Yogaschool RoxZEN: ‘Ik heb sinds 2014 diverse opleidingen in zowel binnen als buitenland gevolgd en gecertificeerd docent in o.a. functional vinyasa/flow yoga, functional Yin yoga en Chakra studies en Chakrameditatie. Ik ben geen sandalen-okselhaar-lotusbloem-typ en ik denk dat je bij het woord yogi ook niet gelijk aan mij denkt. Mijn lessen kenmerken zich doordat ik eeuwenoude yogafilosofie vertaal naar je dagelijks leven. Hoe kun je dat wat je leert op de yogamat, toepassen achter je bureau, tijdens het sporten, of in de omgang met jezelf en anderen. Hoe kun je ervoor zorgen dat yoga niet alleen fysiek maar ook mentaal een bijdrage levert. Het is mijn missie om op de yogamat een plek te creëren waar jij je altijd welkom en veilig voelt. Een plek waar groei en weerstand samenkomen zodat er ruimte is om je fysiek en mentaal te ontwikkelen. Een plek waar je grenzen opzoekt en deze misschien wel op een bewuste en gecontroleerde manier verruimd.’
Description
Strong Yang, relaxed Yin

Natuurlijk alleen als het weer goed is en uiteraard volgens de richtlijnen van het RIVM in overleg met het Sportloket Gemeente Velsen.

Waar ik je normaal tijdens een buitenles zoveel mogelijk in de watten leg en ontzorg, is het during Corona Season een beetje anders dan dat je van mij gewend bent. Om veilig deel te nemen aan deze lessen wil ik je vragen om de volgende informatie goed te lezen:

• Leuk dat je wilt meedoen! Ben je echter verkouden, heb je keelpijn, koorts of griepklachten, blijf dan thuis en doe een van onze online yogalessen.

• Laat me weten dat je komt, schrijf je in via het MOMO Yoga lesrooster. Drop inn (onverwachts aanwaaien) is helaas niet mogelijk omdat we een maximaal aantal deelnemers handhaven. Als je niet bent ingeschreven voor de les, kun je helaas niet mee doen.

• Vermijd openbaar vervoer. Kom het liefst lopend, fietsend of met ander eigen vervoer naar het park. Er is volop plek om je fiets of auto te parkeren.

• Heel graag zou ik je willen begroeten met een dikke knuffel. Helaas houden we het bij een stralende glimlach en vriendelijke blik. Blijf op anderhalve meter afstand van mij en de medestudenten.

• Vanuit hygiënisch oogpunt breng je je eigen mat mee. Gebruik je graag props, zoals dekens, blokken, oogkussentje of een riem? Neem die dan ook zelf mee. Geen yoga gear in huis? Dit is het moment to spoil yourself and buy some!

• De docenten van Yogaschool RoxZEN gaven al bijna geen hands-on adjustments. During Corona Season geven we echt alleen verbale aanwijzingen en zullen we je niet (meer) aanraken. Vind je een olie fijn in de Savasana, feel free to bring your own!

• Helaas serveren we voorlopig geen thee meer. Neem eventueel zelf een (thermos)flesje mee zodat je voor of na afloop van de les wat kunt drinken als je dat wilt.

• Ik ontmoet je vanaf een kwartier voor aanvang bij de centrale parkeerplaats aan de Wüstelaan (vanaf de rotonde vlak voor Restaurant Boschbeek aan je rechterhand). Kom je vanuit een andere richting, meld je dan ook altijd bij mij zodat ik weet dat je er bent.

To be sure: neem liever geen waardevolle spullen mee. Op deze locatie, een bosrijke omgeving, kunnen natuurlijk mieren, muggen, teken en andere beestjes voorkomen. Zorg dat je je eventueel hebt ingesmeerd met bijvoorbeeld Deet of een ander teken-werend middel (lavendel) en controleer jezelf goed tot enkele uren na de les.

Zorg jij ervoor dat je, ondanks een fijne weersvoorspelling, warm bent aangekleed? Soms kan het in de schaduw opeens toch fris zijn of is er net een vervelend windje dat je yoga-vibe verstoort. Denk afhankelijk van het weer ook aan sokken of een (fleece) dekentje.

Natuurlijk doe je elke ochtend direct wanneer je uit bed stapt al een zonnegroet-marathon om de kans op regen zo klein mogelijk te maken. Als het dan toch regent of het is echt te koud, gaat de les niet door. Ik zal je in dat geval tijdig per email op de hoogte brengen.