Slow flow
Dinsdag, 22 juni • 20:45 - 22:00
Roxan Eichhorn
Founder en owner van Yogaschool RoxZEN: ‘Ik heb sinds 2014 diverse opleidingen in zowel binnen als buitenland gevolgd en gecertificeerd docent in o.a. functional vinyasa/flow yoga, functional Yin yoga en Chakra studies en Chakrameditatie. Ik ben geen sandalen-okselhaar-lotusbloem-typ en ik denk dat je bij het woord yogi ook niet gelijk aan mij denkt. Mijn lessen kenmerken zich doordat ik eeuwenoude yogafilosofie vertaal naar je dagelijks leven. Hoe kun je dat wat je leert op de yogamat, toepassen achter je bureau, tijdens het sporten, of in de omgang met jezelf en anderen. Hoe kun je ervoor zorgen dat yoga niet alleen fysiek maar ook mentaal een bijdrage levert. Het is mijn missie om op de yogamat een plek te creëren waar jij je altijd welkom en veilig voelt. Een plek waar groei en weerstand samenkomen zodat er ruimte is om je fysiek en mentaal te ontwikkelen. Een plek waar je grenzen opzoekt en deze misschien wel op een bewuste en gecontroleerde manier verruimd.’
Beschrijving
Flow Yoga is een dynamische en krachtige vorm van yoga waarbij verschillende houdingen in vloeiende bewegingen worden verbonden op het ritme van je gecontroleerde ademhaling. Flow yoga richt zich de bovenliggende lagen van het lichaam, voornamelijk spieren. Wanneer je beweging samenkomt met het ritme van je adem, ontstaat de flow. Deze flow zou ervoor kunnen zorgen dat je geconcentreerd blijft en bewuster wordt van je lichaam en gedachten. Meditatie of mindfulness in beweging.
Je zou kunnen zeggen dat ik je op de yogamat fysiek uitdaag om gecontroleerd te blijven ademen wanneer het moeilijk wordt, zodat je dit ook in je dagelijks leven doen.

Bij Yogaschool RoxZEN zijn er geen niveaus! Je kunt niet de sukkel van de groep zijn of de yogi van de dag. Yoga kun je niet verkeerd doen, je kunt er simpelweg niet slecht in zijn. Je bent dan ook meer dan welkom in elke les. Deze beschrijving zegt iets over wat je kunt verwachten, niet over wat wij van jou verwachten.

Over de docent
Deze les wordt gegeven door Roxan Eichhorn, founder en owner van Yogaschool RoxZEN: ‘Ik heb sinds 2014 diverse opleidingen in zowel binnen als buitenland gevolgd en gecertificeerd docent in o.a. functional vinyasa/flow yoga, functional Yin yoga en Chakra studies en Chakrameditatie. Ik ben geen sandalen-okselhaar-lotusbloem-typ en ik denk dat je bij het woord yogi ook niet gelijk aan mij denkt. Mijn lessen kenmerken zich doordat ik eeuwenoude yogafilosofie vertaal naar je dagelijks leven. Hoe kun je dat wat je leert op de yogamat, toepassen achter je bureau, tijdens het sporten, of in de omgang met jezelf en anderen. Hoe kun je ervoor zorgen dat yoga niet alleen fysiek maar ook mentaal een bijdrage levert. Het is mijn missie om op de yogamat een plek te creëren waar jij je altijd welkom en veilig voelt. Een plek waar groei en weerstand samenkomen zodat er ruimte is om je fysiek en mentaal te ontwikkelen. Een plek waar je grenzen opzoekt en deze misschien wel op een bewuste en gecontroleerde manier verruimd.’