Critical Alignment Yoga 1
Donderdag, 19 september • 09:30 - 10:30
Grou, Parkstraat 26
Esther Nijdam
Beschrijving
Een bijzonder effectieve en toepasbare vorm van (Hatha) yoga, waarin je veel leert over je eigen lichaam en de wisselwerking met je gedachten en gevoelens. In je lichaam uit 'stress' zich in de vorm van verhoogde spierspanning en stijfheid rondom de gewrichten. In je hoofd als (niet altijd even positieve) gedachten. Je kunt je ook gespannen voelen.

Met behulp van speciaal voor Critical Alignment ontwikkelde tools, zoals een stripje, rolletje, boogje en hoofdstandbankje, sporen we gespannen plekken in het lichaam op. Het lichaam is het uitgangspunt, aangezien spanning daarin het duidelijkst waarneembaar is. Je zult ontdekken dat fysieke en mentale spanningen vaak direct aan elkaar gekoppeld zijn en elkaar zelfs in stand kunnen houden. Denk maar eens aan het optrekken van je schouders wanneer je een iets te strakke deadline hebt.

Je leert hoe je zelf invloed kunt uitoefenen op dit soort processen. Hoe je ook op een andere, vrije manier kunt bewegen en handelen, waarin je van nature aanwezige kracht niet meer wordt onderdrukt door spanning. In de lessen leggen we altijd een directe link met dagelijkse bezigheden. De inzichten die je opdoet kun je toepassen bij o.a. het sporten, huishouden, het contact met anderen of op je werk.