Familie opstelling (Liz Bosman)
Donderdag, 22 juni • 19:15 - 21:30
Raadhuisstraat 14
Manon Bosman
Manon heeft ruim 15 jaar ervaring als ondernemer, yogadocent, holistic lifestyle coach en personal trainer. Na haar opleiding en korte carrière in HR heeft ze de switch gemaakt naar de sportwereld en vervolgens de yogawereld. Vanuit Ashtanga Yoga, met als inspiratie en leraren David Swenson en Kino McGregor, is ze zich gaan verdiepen in de zachtere vormen van yoga. Daarnaast is ze geïnteresseerd in de innerlijke mens en innerlijk werk. Het bestuderen van Human Design is hier een groot onderdeel van. Om in eerste instantie zichzelf te leren kennen en ook de mensen in haar omgeving. "Yoga is vanwege het fysieke aspect in combinatie met de diepgang en levensfilosofie een grote passie. Daarnaast vind ik ondernemen fantastisch, het brengt het beste in mij naar boven en dit mag ik combineren in mijn eigen yogastudio!"
Beschrijving
Iedereen hoort vanaf zijn geboorte bij een familie. Er ontstaat verbondenheid met iedereen die bij die familie hoort (familiesysteem). Bij het familiesysteem horen je ouders, grootouders, ooms, tantes, neven, nichten en andere voorouders. Binnen zo'n familiesysteem kunnen bepaalde patronen ontstaan. Een familieopstelling kan je helpen om deze patronen bloot te leggen en daarmee tot nieuwe/diepere inzichten te komen. Een opstelling maakt voelbaar en zichtbaar hoe de werkelijke verhoudingen en onderliggende patronen in jouw systeem van herkomst zijn.

We houden de familieopstelling in een kleine persoonlijke groep van maximaal 10 deelnemers. Je kunt als deelnemer een probleem of thema inbrengen voor een opstelling. Dit kan te maken hebben met verschillende dingen zoals angst of somberheid, maar ook met een ziekte, werkprobleem of familieruzie.

We starten met een meditatie en wat kleine bewegingsoefeningen. Daarna zal Liz de familie-opstelling begeleiden. Er is ruimte om een vraag in te brengen. Ze zal intuïtief aanvoelen welke vraag er opgesteld kan worden. Als je geen vraag hebt, is dit ook prima en kun je als representant meedoen.

Wat kan een familieopstelling je bieden?

Een familieopstelling heeft verschillende doelen:

* Inzicht vergroten: een familieopstelling zorgt ervoor dat je jouw problemen beter kunt plaatsen en begrijpen. De familie of het systeem waarin je bent opgegroeid heeft namelijk veel invloed op hoe jij je als volwassene hebt ontwikkeld.
*Bewustwording: de representanten leven zich in hun rol in en geven aan je terug hoe dit voor hen voelt. Hierdoor kunnen onbewuste of onuitgesproken gevoelens helder blootgelegd worden.
*Nieuw perspectief: na een familieopstelling kun je een heel nieuw perspectief ervaren op jezelf, jouw ontwikkeling en jouw relaties. Het kan dus een krachtige verdieping / start zijn van een proces van heling en verwerking.