Meditatie cursus - 4 lessen (1x pm)
Geannuleerd
Zaterdag, 30 oktober • 14:00 - 17:30
Fysiokids, Berkel en Rodenrijs, Oefenzaal
Frances Vandyke
Beschrijving
WAT IS MEDITEREN?

Definitie en betekenis:
Meditatie is een woord dat dezelfde origine heeft als de woorden medicijn en remediëren.
Mediteren komt van het woord meditari (Latijns), peinzen over. Verwant met mederi, genezen. Mediteren heeft dezelfde wortel als meten. Mediteren is een spirituele oefening.

Osho (Indiaas spirituele meester ook wel bekend als Bhagwan Shree Rajneesh) beweert in zijn meditatiehandboek dat meditatie een medicijn voor lichaam, emoties en geest is. Volgens Osho en andere leraren is meditatie een methode voor het remediëren van de oriëntatie van de geest. Volgens hen zijn de moeilijkheden die mensen in hun leven tegenkomen in oorsprong te wijten aan een oriëntatie van hun geest naar zichzelf toe. Met andere woorden mensen hebben een ego dat te veel denkt in termen van eigen belang. De heroriëntering bestaat hierin dat mensen meer aan het welzijn van anderen de voorkeur beginnen te geven dan aan dat van henzelf.
Een mogelijke definitie van meditatie is dus:
een methode tot reinigen en versterken van het lichaam, tot kalmeren en evenwichtiger maken van emoties tot een heroriëntatie van de geest van zichzelf naar anderen toe.
Maar mediteren is ook: bespiegelen, bezinnen, concentreren op het innerlijk, contemplatie.

Tijdens deze cursus gaan we d.m.v. diverse meditatie technieken mediteren en de verschillende meditatie beoefenen en bespreken.
Er is een syllabus met uitleg en met oefeningen die je kunt lezen en bestuderen.