Fysiek aanwezig in de yogastudio tijdens de les 'Kundalini Yoga en Meditatie.
Geannuleerd
Donderdag, 2 december • 19:31 - 21:00
Overdiemerweg 1 1111 PN Diemen
Annie Douma
Na 25 jaren ervaring met lesgeven in Kundalini yoga en Meditatie ben ik een 'master'docent (zelf benoemd). Gelijktijdig blijf ik natuurlijk eeuwig student.
Beschrijving
Gelijktijdig met de online les:
'Kundalini Yoga en Meditatie om 19.30 uur,
kunnen 4 personen fysiek in de yogastudio meedoen.
Dus jij in de yogastudio en ik (Annie) ook.
Onder voorwaarde van geen klachten als hoesten, koorts etc.
1 strip van je strippenkaart of losse les € 12,00.
Hier in momoyoga staat dat we om 19.31 beginnen. Kom a.u.b. eerder, zodat je rustig je plek kan inrichten.
Vragen? info@yogadiemen.nl

Zelf meenemen: groot badlaken of kleedje en drinken.
Kleed je voldoende warm, want de deur van de yogastudio is en blijft open met een daar tegenover geopend bovenraampje.

Wat we concreet doen?
Kom tot jezelf. Gesproken meditatie. Warming-up. Kundalini yoga serie. Meditatie met chanten van mantra en celestial communication (= bewegen van armen en handen). Extra lange relax met klank en gesproken meditatie, waaronder oefeningen uit de YogaNidra. Ik bespeel gongs. Zwanger, hartklachten pacemaker? Dan kan je deze les niet fysiek in de studio meedoen. Je kan dan wel online meedoen.

Yoga Nidra is een zeer oude vorm van Yoga.
Het is een systematische methode om toe te werken naar complete fysieke, mentale en emotionele ontspanning.

In het Sanskriet betekent Yoga ‘samenbrengen’ of ‘verbinden’. Nidra betekent ‘slaap’. Dus Yoga Nidra is de yoga van de slaap. Paradoxaal genoeg moet je jezelf tijdens de Yoga Nidra oefening, de opdracht geven om niet in slaap te vallen.

Door je zo diep mogelijk te ontspannen terwijl je er op de Yoga Nidra wijze op een bepaalde manier bij blijft, kom je op een zeer diep niveau van jezelf. Daar verwerk je de dingen van de dag, gebeurtenissen uit het verleden en emoties die je niet meer nodig hebt. Onbewust houden we namelijk spanningen vast. Door deze methode kunnen die vrij komen. Waardoor je je lichaam, inclusief je meer subtielere lagen, bevrijdt / verlicht. Je creativiteit kan je daardoor weer laten bloeien.

Voorafgaand aan de Yoga Nidra geef je richting aan jouw proces door in jezelf een sankalpa / intentie te zetten. Dat is een positief geformuleerde korte zin. Bij voorbeeld: 'ik slaap goed'. Afsluitend herhaal je je intentie. Doe dat voor jezelf. Laat bovendien, later, gedurende de dag, jouw intentie zo nu en dan even naar boven komen. Waardoor je die in jezelf verankert.

Bij Yoga Nidra lig je lang. Je krijgt je eigen 'props'. Een dun yogamatje is waarschijnlijk te weinig comfort voor je. Dus neem iets extra's mee van huis om op te liggen.
Veel plezier.