Stralende Chakra serie
Venteliste
Torsdag, 22 september • 19:00 - 21:00
Studio 3, BW 110 (1e etage)
Marjolein Blaauwbroek
Marjolein geeft bij ons Flow/Stress relief, Flow Yoga en Yoga Nidra Specials. In mijn lessen bewegen we op het ritme van de ademhaling en komt de beweging van uitzetten en weer krimpen veel terug. Zo breng ik zowel in de rustige als in de actieve lessen een flow aan, waardoor je in een soort ontspannen trance komt. In die trance zak je vanuit je hoofd in je lichaam, zodat je kunt opladen en de prana, de levensenergie, weer vrij door je lichaam gaat stromen. Verder houd ik ervan iets verrassends toe te voegen. De ene keer wordt het bijna een dans, de ander keer zet ik bijzondere muziek aan of bouw ik de les rondom een thema die bijvoorbeeld past bij het seizoen of bij de stand van de maan. Tot slot staan mijn lessen bekend om de fijne eindontspanning. Daar maak ik kleine Yoga Nidra's van, zodat je nog net even dieper kunt ontspannen en met een glimlach en soms met een persoonlijke boodschap de ruimte weer verlaat.
Beskrivelse
De Stralende Chakra serie voor nieuwe energie & zelfvertrouwen
Verlang je naar balans, nieuwe energie en meer zelfvertrouwen? Volg dan de 4-weekse Stralende Chakra serie! Heb je geen idee wat chakra’s zijn, geen probleem, Marjolein neemt je stap voor stap mee!

De Stralende Chakra serie wordt een mix van meditaties, bewegen op het ritme van de ademhaling, ademhalingsoefeningen, yin-houdingen, visualisaties en Yoga Nidra. Een heerlijke combinatie die je verbindt met je chakra’s en daar de energie weer vrij doorheen laat stromen, zodat jij met nieuwe energie de herfst in gaat.

Niet zien, maar voelen
Chakra is Sanskriet voor wiel of werving. Het zijn 7 energiecentra waar onze nadi’s, energiebanen elkaar kruizen. Ze bevinden zich vanaf de basis van onze wervelkolom tot aan onze kruin. Je kunt ze niet zien, maar wel voelen.
Elk chakra heeft een eigen thema. In deze cursus behandelen we chakra’s, thema voor thema, zodat je naast de energiecentra ook jezelf beter leert kennen. We beginnen bij de basis waar het draait om jezelf wortelen in de aarde en eindigen bij de kruin die verbonden is met ultieme rust.

Welke chakra’s zijn er en welke thema’s zijn daarmee verbonden?
Wortel chakra - Laat je dragen
Sacraal chakra - Neem je plek in
Zonnevlecht - Vind je innerlijke kracht
Hart chakra - Straal naar alle kanten
Keel chakra - Wees authentiek
Derde Oog chakra - Volg je intuïtie
Kruin chakra - Ontvang in stilte

Waarom zou je aandacht geven aan je chakra’s?

De energie die door de chakra’s stroomt is verbonden met jouw levensenergie. Een chakra die uit balans is beïnvloedt de andere chakra’s en je energiebalans. Dus als bepaalde chakra’s niet goed stromen, heeft dat invloed op hoe jij in het leven staat. Sta je er bijvoorbeeld voor open om liefde te ontvangen? Kan jij verbinden met je lichaam of zit je veel in je hoofd?

De Stralende Chakra serie helpt je levensenergie weer vrij te laten stromen. Dit brengt rust, balans en meer zelfvertrouwen.

De cursus is voor iedereen toegankelijk, maar kan een verdieping zijn op je huidige yoga practice. Als je vragen hebt, stel ze gerust!