Yoga Nidra Serie
Donderdag, 26 januari • 19:30 - 21:30
Studio 3, Burg. Weertsplantsoen 110/1e etage
Marjolein Blaauwbroek
Marjolein geeft bij ons Flow/Stress relief, Flow Yoga en Yoga Nidra Specials. In mijn lessen bewegen we op het ritme van de ademhaling en komt de beweging van uitzetten en weer krimpen veel terug. Zo breng ik zowel in de rustige als in de actieve lessen een flow aan, waardoor je in een soort ontspannen trance komt. In die trance zak je vanuit je hoofd in je lichaam, zodat je kunt opladen en de prana, de levensenergie, weer vrij door je lichaam gaat stromen. Verder houd ik ervan iets verrassends toe te voegen. De ene keer wordt het bijna een dans, de ander keer zet ik bijzondere muziek aan of bouw ik de les rondom een thema die bijvoorbeeld past bij het seizoen of bij de stand van de maan. Tot slot staan mijn lessen bekend om de fijne eindontspanning. Daar maak ik kleine Yoga Nidra's van, zodat je nog net even dieper kunt ontspannen en met een glimlach en soms met een persoonlijke boodschap de ruimte weer verlaat.
3 plaatsen beschikbaar
Beschrijving
Start jij het nieuwe jaar met inzichten en rust?
In deze vierdelige serie (op donderdag 26 januari, 2, 9 en 16 februari) leer je meer over Yoga Nidra en over jezelf. Elke week duiken we een stapje dieper naar binnen. Bij Yoga Nidra hoef je alleen maar te liggen en te luisteren naar de stem van Marjolein. Je fysieke lichaam valt ondertussen in slaap, maar je mind blijft aanwezig. Hierdoor ontspannen je spieren en het zenuwstelsel, maar kunnen er trauma’s onderbewust worden verwerkt en persoonlijke inzichten naar boven komen. Iedere Nidra is weer een nieuwe ervaring.

Rust en balans
We starten met het ontdekken van je veilige haven en het voelen van het lichaam en ademhaling. Dit brengt rust. En niet alleen tijdens de Nidra, maar ook in je dagelijks leven. Daarna vormen we stap voor stap een persoonlijke hartenwens en intentie. Deze helpen je richting te geven aan het nieuwe jaar. Het volgende level is het observeren van je gevoelens en emoties, dat voor inzichten en uiteindelijk voor balans zorgt. Vanuit rust en balans ontstaat een gevoel van tevredenheid, blijheid. Op het moment dat je blij bent en tevreden kun je zijn. Enkel zijn.

Wat leer je?
- wat Yoga Nidra is;
- de houding, omgeving en tijdstip die bij jou past;
- het vormen van je persoonlijke hartenwens en intentie;
- het ontdekken van je veilige haven;
- je lichaam en adem voelen;
- observeren van je gevoelens en emoties;
- ervaren om enkel te zijn.

Waar bestaan de bijeenkomsten uit?
- Kennis over Yoga Nidra en de verschillende bewustzijnslagen;
- Kringgesprekken om ervaringen te delen;
- Meditaties & bewustzijnsopdrachten;
- Uitgebreide Yoga Nidra’s.

Wat ontvang je?
- Elke les een warm welkom en afronding met een kopje thee;
- Werkboek met samenvatting van de kennis die wordt gedeeld;
- Korte opdrachten voor thuis;
- Yoga Nidra opnames om thuis mee te oefenen (Deze opnames blijven ook na de serie beschikbaar).

Voordelen van Yoga Nidra
- Ervaring van rust
- Stresslevel verlagend
- Betere nachtrust
- Bewustwording adem, lichaam, gevoelens, emoties en zijn
- Momenten voor jezelf
- Een stapje dichter bij je pure zelf

De voordelen van deze serie:
- Tip’s om Yoga Nidra in je leven te kunnen integreren.
- Kleine groep (maximaal 6 deelnemers), dus ruimte voor persoonlijke aandacht.
- Je maakt kennis met jouw veilige haven, hartenwens en intentie waardoor je de Yoga Nidra’s in de toekomst kunt gaan verdiepen en personaliseren. Daarnaast brengen ze je rust en sturing voor het komende jaar.

Kortom deze serie is een mooi cadeau aan jezelf. Iedereen is welkom. Deze serie kan zowel een mooie kennismaking zijn met Yoga Nidra, maar ook een verdieping.

Ga jij mee op deze persoonlijke ervaringsreis naar binnen? Rerserveer je plek vóór 12 januari met vroegboekkorting 120 euro in plaats van 140 euro.