Yin yoga
Maandag, 26 september • 10:30 - 11:45
Burg. weertsplantsoen 112, Studio 2
Caroline Oosthoek
Caroline geeft wekelijks Yin yoga en Yin yang yoga, en regelmatig een extra lange Yin yogales en Roll & Release workshops. Ook geeft ze workshops aan mensen die graag met yoga willen beginnen. In mijn lessen is jouw unieke lichaam het uitgangspunt, zodat je de een houding kunt kiezen, die voor jou het beste is. Dat zorgt ervoor dat je vrijheid en ruimte gaat ervaren, en dat het (weer) kan stromen, Blokkades worden opgeheven, en je ervaart het wonder van jouw lichaam. Ook zal je regelmatig in mijn lessen met massage therapie balletjes werken. Een combinatie van Yin yoga en Roll & Release (Myo yin) helpt bij het stimuleren van de chi-stroom in je lichaam en zorgt voor groei van mentale stilte.
Beschrijving
Yin yoga is een hele rustige en zachte vorm van yoga. Het brengt de flow van energie in balans, en werkt daardoor zelfhelend. De yin practice helpt de aandacht naar binnen te brengen, het kalmeert je zenuwstelsel, het maakt je lichaam sterker en tegelijkertijd zorgt het voor ontspanning. Een yin yoga practice geeft ons de rust die we zo hard nodig hebben in deze drukke, lawaaiige wereld.
De houdingen zijn vooral zittend en liggend, en worden uitgevoerd zonder spieren aan te spannen. Je bent gemiddeld 3 – 5 minuten in een houding. Deze beoefening heeft een positief effect op de diepere lagen van je lichaam, met name fascia. Door het soepel maken van de verschillende weefsels, op een zachte manier, vermindert het pijn, vergroot de mobiliteit en brengt de flow van energie in balans.