Yin yoga
Woensdag, 28 september • 20:30 - 21:45
Burg. weertsplantsoen 112, Studio 2
Jacqueline Kock
Jacqueline geeft Easy Flow yoga, Yin yang yoga, yin yoga en Pilates. Mijn lessen zijn toegankelijk, zodat iedereen ze kan volgen. Mijn uitleg is duidelijk en de aandacht gaat hoofdzakelijk uit naar de anatomie van het lichaam. Wat voel je, wat gebeurt er en wat is de uitwerking na een yoga- of Pilates les? Ik vind het belangrijk dat ik iets kan meegeven en vind het fijn te horen dat mensen zich na mijn les weer prettiger voelen. Ook let ik op het veilig uitvoeren van de houdingen om blessures te voorkomen. Daarnaast vinden degenen die mijn les volgen mijn nuchtere kijk op yoga prettig. Ook vind ik humor belangrijk, een grap op z'n tijd geeft ook een beetje lucht.
Beschrijving
Yin yoga is een hele rustige en zachte vorm van yoga. Het brengt de flow van energie in balans, en werkt daardoor zelfhelend. De yin practice helpt de aandacht naar binnen te brengen, het kalmeert je zenuwstelsel, het maakt je lichaam sterker en tegelijkertijd zorgt het voor ontspanning. Een yin yoga practice geeft ons de rust die we zo hard nodig hebben in deze drukke, lawaaiige wereld.
De houdingen zijn vooral zittend en liggend, en worden uitgevoerd zonder spieren aan te spannen. Je bent gemiddeld 3 – 5 minuten in een houding. Deze beoefening heeft een positief effect op de diepere lagen van je lichaam, met name fascia. Door het soepel maken van de verschillende weefsels, op een zachte manier, vermindert het pijn, vergroot de mobiliteit en brengt de flow van energie in balans.