Chi Neng Qigong - Online
Online
Donderdag, 21 oktober • 09:00 - 10:15
Livestream
Nistal ten Veen
Beschrijving
Qi = Energie | Gong = beoefening

Qigong betekent dus energie-oefeningen. Het zijn hele langzame - en daardoor met al je aandacht - uitgevoerde sierlijke bewegingen. Lichaam en geest vallen weer helemaal samen. Je levensenergie gaat weer stromen en je komt in een diepe staat van verzachting, ontspanning, vrede en stilte...Energie volgt aandacht, dat is een Universele Wet. Dus al je energie vloeit weer naar je terug. Een fantastische manier om je energie te managen. Arno mixt en verrijkt vanuit zijn ervaring 2 vormen van Qigong met ook andere oefeningen.

We beoefenen twee vormen van Qigong

Shaolin Temple Qigong (meester Shi Heng Yi)

Adem oefeningen
Baduan Yin (8 brocaten)
Yi Jin Jing (Muscle Tendon Qigong)
Chi Neng Qigong (meester Li Hong Shi)

Warming Up
Lift Qi Up Pour Qi Down
3CM en (Wall) Squats
We voegen er aan toe

Zen Stilte Meditatie
Osho Actieve Meditaties
Osho Divine Healing (Breath Openers en Master Exercise)
Alle vormen zijn uniek, prachtig en krachtig!

De oefeningen zijn erop zijn gericht dat je een wordt met de Natuur, met het Universum. Dat er een vrije en gemakkelijke uitwisseling van energie plaats vindt tussen jou en de Natuur en tussen jou en het Universum.
Je leert de oer-energie die overal aanwezig is en alles doordringt bewust in je op te nemen, en ook jezelf weer op te laten lossen in het geheel, in het Universum.

Voor wie?

Het zijn eenvoudige door iedereen makkelijk uit te voeren oefeningen. De vorm is dan ook geschikt voor jong en oud, en heeft zeer krachtige positieve en helende effecten. Qigong is zo krachtig dat alle martial arts meesters het beoefenen!

Je bent van harte welkom en je kunt zonder ervaring iedere les aanhaken.