Online - Kundalini Fusion
Online
Maandag, 30 november • 10:30 - 12:00
Online
Germaine Duynstee
Beschrijving
Uitgebalanceerde technieken van Kundalini Yoga maken je fysiek en mentaal sterker. Ook ademhaling krijgt alle aandacht.

Kundalini Yoga, ook yoga van bewustwording genoemd, is een veelzijdige vorm van yoga. Een yogastijl die moeilijk met andere yogastijlen te vergelijken is. Bij YogaToday zijn deze lessen vaak een lichtere versie dan een doorsnee Kundalini-les verrijkt met elementen uit  Yin -, Shakti Dance - en/of Aplomb Yoga*. Er is veel aandacht voor liefdevol omgaan met je lichaam en eigen grenzen leren aanvoelen.
Elke les is inhoudelijk anders waardoor er steeds een nieuwe beleving kan zijn. Er zijn bijvoorbeeld duizenden kundalini-sets waar de docent een keuze uit maakt. Zo kan je de ene week een set voor rug of buikspieren ervaren, de volgende week oefeningen voor lymfeklieren en de week daarop een set om je aura te versterken. De kundalini-oefeningen zijn vaak dynamisch met repeterende bewegingen. Soms best pittig, soms rustig en zacht, meestal op muziek. Er wordt gerekt, gestrekt en er is ruimte voor stilte en volop aandacht voor ademhaling. Alle lessen eindigen met een (mantra)meditatie. Het resultaat? Meer rust in je hoofd, ruimte in je lijf en liefde in je ziel. Kortom: je knapt er erg van op!

*Oefeningen uit  Yin Yoga zijn stretches waarbij je een paar minuten met ontspannen spieren in eenzelfde houding blijft. Shakti Dance stretches zijn in slow motion rond en langzaam bewegend. Beide vormen zijn grondoefeningen en zorgen voor stimulering van bindweefsel, beweeglijkheid van gewrichten. Aplomb Yoga oefeningen zijn meer praktische, vaak ‘kleine’ oefeningen als vooroefeningen van een asana. Ze versterken je basis en core en dragen bij aan fysieke balans waarin je kan loslaten en ontspannen.