Yin & Restorative
Cancelled
Tuesday, 24 March • 18:45 - 20:15
Blomstraat 36, Anahatazaal
Isolde Zandee
Description
Restorative Yoga en Yin Yoga vormen een geweldige combinatie om diep te ontspannen.

Restorative Yoga

Restorative Yoga opent het lichaam zodat fysieke en mentale spanning kan wegstromen. We creëeren houdingen en een omgeving om die diepe ontspanning te bereiken. Het lichaam ligt comfortabel gedragen door props* waardoor je prettig langere tijd, 5-15 minuten, in deze houdingen verblijft. Lichaam en geest krijgen zo de kans om tot rust te komen en zich over te geven. Overgave laat ruimte ontstaan voor zachtheid en ontspanning. Het lichaam opent zich voor haar helende eigenschappen. Lichaam en geest kunnen openen zich op een diep niveau  en energetische blokkades worden opgeruimd.  Restorative yoga is zeer geschikt voor herstellen van ziekten.

Yin Yoga

Yin Yoga is een intensere stijl die zich kenmerkt door houdingen met een milde stretch waarin je langere tijd verblijft. Het merendeel van de houdingen zijn zittende of liggende houdingen waarin spier- en bindweefsel geleidelijk wordt opgerekt en gestimuleerd, waardoor het beweeglijker en actiever wordt. Spieren versoepelen en vooral ook dieper gelegen niveaus in je lichaam zoals gewrichten, het bindweefsel en de meridianen worden bereikt. Bewegelijkheid zal in het bijzonder rond het gebied van heupen, heiligbeen en de rug snel voelbaar zijn. Er ontstaat openheid en ruimte. Yin Yoga verbetert de doorstroming van energie en levenskracht, stimuleert de organen, brengt balans en kalmeert de geest. Het langer aanhouden van de houdingen heeft het een verstillend en meditatief effect.

De combinatie

Restorative Yoga en Yin Yoga vormen een geweldige combinatie om diep te ontspannen en gelijk je souplesse te bevorderen. Het herstellende vermogen van het lichaam wordt geactiveerd terwijl het zich opent en verzacht. Terwijl je mind de stilte vindt. Deze combinatieles zit geschikt voor beginners en gevorderden.

We raden Yin Yoga oefeningen af als je last hebt van osteoporose en hypermobiliteit van je gewrichten. Informeer je docent hierover zodat hij of zij de houdingen voor je kan aanpassen naar een meer restorative variant.

*Yoga props zijn hulpmiddelen zoals de dekens, blokken, riemen en bolsters om je houding optimaal mee in te richten.