Achtergracht - Iyengar
Woensdag, 28 oktober • 18:30 - 19:55
Achtergracht 16a, Pranazaal
Nadege Chaumont
Beschrijving
Er is veel aandacht om je van het fysieke lichaam bewust te maken en uit te lijnen. Je werkt aan precisie in elke houding. De nadruk ligt op techniek van de houdingen, verbeteren van het uithoudingsvermogen en ontwikkelen van kracht en flexibiliteit. Natuurlijk brengt Iyengar Yoga je ook ontspanning.

De lessen worden gegeven in de traditie van de grondlegger van deze yogastijl, B.K.S. Iyengar. Het is een krachtige, actieve vorm van hatha yoga waarbij de houdingen tot in alle details van het lichaam worden doorgevoerd.  Het Iyengar Yogasysteem kenmerkt zich door zijn aanpak.
 Alles draait om het in balans brengen van het hele systeem, het uitlijnen van het lichaam. Hiervoor worden vaak allerlei hulpmiddelen (props) gebruikt als ondersteuning. Deze helpen verschillende delen en organen van het lichaam maximaal te openen, strekken en te doorbloeden. Props worden ook gebruikt als moeilijkheden worden ervaren in een houding (asana) of om meer inzicht te krijgen. Het 'richten' of 'in lijn brengen' (alignment) is een essentieel gegeven.