Zwangerschapsyoga
Annulé
Mardi, 24 mars • 19:30 - 20:45
Achtergracht 16a, Pranazaal
Esther Wiegert
Description
De lessen ondersteunen jou en je kindje tijdens je zwangerschap en helpen je goed voor te bereiden op je bevalling en eerste periode daarna. De oefeningen maken je soepel, sterk en ontspannen. Je leert je innerlijke kracht en balans te vinden om je zwangerschap en bevalling zo prettig en ontspannen mogelijk te laten verlopen. Zwangerschapsyoga is niet ‘zweverig’.
Door de lessen heen is er aandacht voor onder andere:

Bewustmaking van veranderingen emotioneel en lichamelijk.
Kennis over 'optimale ademen'. Dit stimuleer je bv doorbloeding, masseert je baby, spieren en organen waardoor klachten als obstipatie, onrustige of kramp in benen, vocht vasthouden en pijn in je onderrug kan verminderen of verdwijnen.
Verschillende ademtechnieken voor tijdens de zwangerschap en geboorte.
Oefeningen voor je houding en concentratie. Bewustwording en leren gebruiken van je bekkenbodem, aanspanning en ontspanningsoefeningen, leren omgaan met angst en pijn.
Kennis over verloop van zwangerschap en geboorte.
Partnerles. Je partner krijgt leert over veranderingen van jouw zwangere lichaam, belang van optimaal ademen en leert observeren en masseren. Hierdoor kan je partner je ondersteunen bijdingen als vermoeidheid, pijn en eventueel tijdens de bevalling.
Veel zorgverzekeraars vergoeden deze lessen, maar niet allemaal dus vraag het na.