Achtergracht - Critical Alignment
Maandag, 21 september • 19:00 - 20:10
Achtergracht 16a, Pranazaal
Laetitia Schulten
Beschrijving
Critical Alignment gaat over de juiste uitlijning van je lichaam en richt zich veel op mobiliteit van de wervelkolom. Naast diepe ontspanning is krachtopbouw in de core- en houdingspieren een belangrijk aspect. Er wordt veel aandacht gegeven aan de technische uitvoering van de oefeningen. Een les waarin je ontspanning, inspanning en uitdaging kunt ervaren.
In een les worden vaak eerst oefeningen gedaan met behulp een rolletje en stripje. Deze geven richting aan je ontspanning en zorgen ervoor dat deze aankomt op de plaatsen waar dit bedoeld is. Ook bereiden ze je lichaam voor op de asana's (yogahoudingen). De lessen zijn geschikt voor beginners en gevorderden. Beginners moeten zichzelf even de tijd geven om eerst een beetje bekend te raken met de oefeningen.

Stress uit je lijf en je hoofd
Goede alignment (uitlijning) wil zeggen dat je lichaam zonder spanning vrij kan bewegen. Door onze voorkeurshoudingen worden bovenruggen krom, schouders stijf, onderruggen gespannen en gevoelig. Vrije doorgifte van beweging stokt en klachten ontstaan. Bij Critical Alignment wordt je bewust van je spanningspatronen en leer je deze om te zetten naar ontspanning. Bij beoefening van asana's komen we oog in oog te staan met onze ambities en de daarmee verweven stress. Bewustwording van die stress is een belangrijke stap voorwaarts. Bewustwording geeft ruimte. Een goede technische uitvoering en deze met open aandacht waar te nemen -dus zonder in te grijpen- zorgt ervoor dat de stress langzaam zijn greep verliest.

Gemiddelde les voor iedereen.