de Laurentius - Fascia Stretch
Maandag, 2 augustus • 18:00 - 19:00
de Laurentius
Renee .
Beschrijving
Soepel in je vel zitten heeft alles te maken met je fascia soepel houden. Dat doen je in deze les met verschillende vormen van beweging, stretching en massage. De bewegingen zijn eenvoudig, mindful en rustig en vaak gebruik en we een foamroller en kleine bal(en).

Over fascia
Fascia houdt alles op z’n plek in je lichaam en omhult al je organen, botten, spieren en zenuwvezels. In de nieuwe anatomie spreken niet meer over afzonderlijke spieren maar over de hele keten van spieren, pezen en gewrichten. Fascia verbindt deze. Fascia is er in verschillende vormen. Collageen en bindweefsel zijn een onderdeel van fascia.
Een pijnlijke rug of stijve ledematen werden voorheen altijd toegeschreven aan de spieren of gewrichten, terwijl fascia ook de boosdoener kan zijn. Fascia rekt mee met al je bewegingen en als jij niet zoveel stretcht of beweegt, wordt fascia kleverig en strak, wat je mobiliteit beperkt en knopen en pijnlijke plekken veroorzaakt. Heel mild kan je dit bijvoorbeeld ’s ochtends bij het opstaan merken; dan ben je altijd stijver na een nacht nauwelijks bewegen.

De lessen zijn voor iedereen geschikt.