Livestream - Chi Neng Qigong
En ligne
Jeudi, 28 janvier • 09:00 - 10:00
Livestream
Nistal ten Veen
Description
Leef je potentieel met Chi Neng Qigong

Qigong wordt ook wel eens aangeduid als chinese yoga. In China, en inmiddels over de hele wereld, wordt het vaak ’s ochtends in de parken beoefend door honderden mensen. Qi = Energie. Gong = beoefening. Qigong betekent dus energie-oefeningen, we oefenen en spelen met onze levensenergie! Vanuit moeiteloze inspanning bewegen we zacht, sierlijk, langzaam en met al onze aandacht. Lichaam en geest komen daardoor weer helemaal in harmonie met elkaar, zodat we ons volle potentieel kunnen leven (Neng = potentieel).

Energie Management

Energy flows where attention goes! Ofwel energie volgt aandacht – dat wat je aandacht geeft, groeit! Dat is een Universele Wet. Door de beoefening met je volledige aandacht op je eigen lichaam, vloeit al je energie weer naar jou terug. Je laadt jezelf energetisch weer helemaal op wat leidt tot innerlijke en fysieke kracht, vitaliteit en gezondheid. Qigong is dus een fantastische manier om je energie te managen.

Oer-energie

Chi Neng Qigong is door de Chinese overheid erkend als de meest effectieve vorm van Qigong! Het specifieke van deze vorm is dat je leert de oer-energie (Qi of Prana), die overal aanwezig is en alles doordringt, bewust in je op te nemen, en ook jezelf weer op te laten lossen in het geheel, in het universum.

Qigong, Adem, Meditatie

Om de les te verrijken beoefenen we soms ook andere vormen van Qigong, Ademwerk en Meditatie.

Voor wie?

Het zijn eenvoudige door iedereen makkelijk uit te voeren oefeningen. De vorm is dan ook geschikt voor jong en oud, en heeft zeer krachtige positieve en helende effecten. Qigong is zo krachtig dat alle martial arts meesters het beoefenen!