Dynamische Yoga
Dinsdag, 17 mei • 20:30 - 21:45
Jannet Groenewold
Beschrijving
Dynamische Yoga vindt zijn oorsprong voornamelijk in China en Japan. De basisbeginselen van Yoga (lees hatha yoga) zelf, bevinden zich in India. Vanuit India verspreidde het zich richting dit Oriëntaalse gebied. Daardoor kreeg de Dynamische Yoga ook elementen mee van de disciplines karate en tai-chi. Houdingen uit de Yoga bleven behouden, maar werden aangevuld met elementen uit beide disciplines. Dynamische Yoga maakt in de houdingen gebruik van de verschillende elementen water, hout, vuur, aarde en metaal (lucht).

In een dynamische yogales worden diverse yogahoudingen achter elkaar op een vloeiende manier uitgevoerd. Iedere houding is een voorbereiding op de volgende. De houdingen zijn vloeiend aan elkaar verbonden door een combinatie van adem en beweging. Als laatste of tussendoor ga je stretchen. Daarmee worden niet alleen de organen gemasseerd, maar rek je ook de spieren op. Na een fysieke inspanning werkt dit erg prettig om eventuele blessures te voorkomen.
Het doel is niet om een perfecte houding aan te nemen, maar om jezelf te ervaren, te voelen en goed naar signalen te luisteren. Je wordt er fitter, flexibeler en sterker van. Je algehele gezondheid gaat erop vooruit, stress neemt af en je kunt er vaak beter van slapen.

Tijdens deze les concentreer je op de adem en de serie, waardoor je aanwezig bent in het hier en nu. ….. het maakt je meer mindful.
De les is voor iedereen toegankelijk van jong tot oud, man of vrouw, beginner tot gevorderd.
Leef in het nu en geniet van jouw proces op je yogamat.

Voel je welkom!