Beter Slapen Yoga
Tisdag, 5 november • 20:30 - 21:45
Evelien van Straaten
Beskrivning
Hoe zou het zijn om je slaap te verbeteren?
Om uitgerust wakker te worden?

Tijdens de les Beter Slapen Yoga maak je kennis met verschillende vormen van yoga en ademhaling om meer rust en ontspanning te ervaren en de kwaliteit van slaap en ontspanning te verbeteren.

Toegankelijk voor iedereen die meer rust en ontspanning in zijn of haar leven kan gebruiken!

Deze les wordt gegeven door Vera. Zij is naast yogadocente ook ademcoach.

* Restorative Yoga: Een ontspannen vorm van yoga die gericht is op herstel van het hele systeem door middel van verzachtende, helende poses die bijdragen aan het verlichten van stress en pijn.

* Yin Yoga: Een rustige vorm van yoga waarbij de houdingen meestal zittend of liggend worden beoefend. Door een houding langer aan te houden, ontstaat er ruimte in het bindweefsel en dat kan een diep ontspannende werking hebben op lichaam en geest.

* Fascia Yoga: Door middel van tennisballen en zachte ballen wordt het bindweefsel gestimuleerd waardoor er meer ruimte komt om te ademen. Hierdoor kun je meer ontspanning ervaren en wordt het hele systeem tot rust gebracht.

* Ademhaling: Er zijn verschillende manieren die helpend kunnen zijn bij het verbeteren en optimaliseren van de adem. Je maakt kennis met verschillende methoden die ervoor zorgen dat het zenuwstelsel tot rust komt en er meer ruimte ontstaat voor rust en ontspanning in lichaam en geest.

* Yoga Nidra: Yoga Nidra betekent ‘de slaap van de yogi’ en is te vergelijken met een lange geleide meditatie waarbij je lichaam slaapt, maar je geest helder en wakker blijft. Yoga Nidra kan bijdragen aan het verbeteren van je slaap, je concentratie, creativiteit en herstel van lichaam en geest bij bijvoorbeeld burnout. Een half uur Yoga Nidra staat gelijk aan ongeveer 3 uur slaap!