Critical Alignment Yoga (CAY)
Dinsdag, 29 oktober • 08:45 - 10:00
-
Beschrijving
In deze yogales word je bewust van je spanningspatronen en pak je stress op zowel het psychische als het lichamelijke vlak aan.
Critical Alignment Yoga is een vorm van yoga die intensief aanvoelt, maar geen yoga ervaring, conditie of flexibiliteit vereist.
Met behulp van tools maken we fysieke spanning voelbaar en word je geconfronteerd met jouw (bewegings)patronen. We bewegen met zachte aansturing en ademhaling naar deze spanning toe om deze tot in de kern op te lossen. Daarnaast leren we een nieuwe coördinatie en bouwen we kracht op om deze nieuwe patronen te ondersteunen. De techniek, het zelfonderzoek en de eigen ervaring staan centraal in de methode. Ook wanneer je fysieke klachten of blessures hebt, is het een geschikte les ter ondersteuning van een behandeling van een ostheopaat of fysiotherapeut.

De methode is uniek: Critical Alignment is erop gericht de bewegingsspieren te ontspannen en het lichaam zó uit te lijnen dat de houdingsspieren weer geactiveerd worden. Chronische spanningen kunnen wegvallen en het lichaam voelt lichter en beweeglijker aan. Het is een stijl ontwikkeld door Gert van Leeuwen, zie voor meer informatie www.criticalalignment.nl.
Kom een les uitproberen!