Mindfulnesstraining
Fredag, 8 november • 13:00 - 15:00
Evelien van Straaten
Beskrivning
Mindfulness is geschikt voor iedereen die wil leren om bewuster en intenser te leven. Mindfulness biedt o.a. verlichting bij piekeren, spanning, vermoeidheid en concentratie-problemen. Mindfulness biedt tevens goede resultaten bij deelnemers met specifieke klachten op het gebied van overspannenheid, burn-out, angst, verslaving en pijn. Uit wetenschappelijk onderzoek komt naar voren dat Mindfulness goede resultaten biedt bij depressie.
Je leert niet alleen te luisteren naar je hoofd, maar ook naar je lichaam.
Je kunt accepterend omgaan met lastige emoties en houdt de regie over je gedachten. Je leert te accepteren wat niet te veranderen is. Je krijgt meer inzicht in je automatische patronen en ontwikkelt mildheid voor jezelf en je omgeving.
Mindfulness is een praktische methode om je aandacht te trainen. Er wordt geoefend met de bodyscan, zitmeditatie, bewegen in aandacht, aandacht voor ademhaling en andere concentratieoefeningen gericht op het observeren van gedachten, gevoelens en lichamelijke gewaarwordingen zonder te oordelen.Tussen de oefeningen door worden ervaringen uitgewisseld en wordt er theorie aangereikt over stress, piekeren, zorgen, somberheid en omgaan met andere levensuitdagingen.Gedurende 8 weken wordt in een trainingsprogramma gebruik gemaakt van verschillende technieken uit de mindfulness methode ontwikkeld door Jon Kabat-Zinn. Tijdens de training word je gevraagd om een half uur per dag te reserveren voor Mindfulness oefeningen.