LIve Online Mindfulness en Yinyoga
Mandag, 30 marts • 20:00 - 21:00
Evelien van Straaten
Beskrivelse
Evelien zal deze les live vanuit de yogaschool aanbieden. Wat je nodig hebt zijn een yogamatje of slaapzak, kussentjes, 2 opgerolde handdoeken of mediatiekussens.

Als je je inschrijft ontvang je vlak voor de les een link voor "Zoom". een conferentie platform. Het wijst zich vanzelf. Om het op je telefoon te bekijken en in te loggen, Heb je de app van ZOOM nodig om te installeren.

Dit is de inlogcode:

https://zoom.us/j/136724090

Mocht je geen tijd hebben op dit tijdstip. Na de les krijg je een opname van de les per mail opgestuurd.

Yin Yoga zou je door het meditatieve onderzoekende karakter ook Mindfulness Yoga kunnen noemen. Door Mindfulness Yin yoga word je veerkrachtiger en kan je gelijkmoediger in het leven staan. Elke week is er een thema dat centraal staat en aan de orde komt binnen de Mindful meditatie en de yogahoudingen. We beginnen of eindigen met een meditatie.
In Yin Yoga verblijf je in intensieve en lang volgehouden houdingen. Vaak tussen de 3 en 5 minuten. Je stretcht je lichaam op een rustige manier, vooral met ontspannen spieren. Yin yoga werkt in op de meridianen (energiebanen) in je lichaam en je bindweefsel wordt gestimuleerd. Yin Yoga heeft volgens een groot canadees onderzoek een gunstig effect op de spieren en pezen rondom gewrichten. Na een Yin Yoga les kan je je voelen als na een massage.

Yin yoga is geschikt voor iedereen. Of je nu de hele dag op kantoor zit of fanatiek sporter bent. Yin yoga is bijvoorbeeld ook heel goed als je aan het herstellen bent van een blessure. Daarnaast helpt het beoefenen van Yin yoga je om een betere balans te vinden in de crisistijd waar we nu mee te maken hebben.