Online Hatha Dru Yogales (opname)
Torsdag, 9 april • 19:00 - 20:00
Winifred Wegener
Beskrivning
Deze les gaf Winnifred woensdagavond live online. Er is een opname gemaakt en deze wordt naar jullie toe gemaild.

Hatha Yoga betekent het (opnieuw) verbinden van lichaam en geest. Het is de meest klassieke yogavorm en is een uit India afkomstige wetenschap. Dru yoga komt uit de oude yogatraditie en wordt ook wel de weg van het hart genoemd.

Dru yoga verbindt ons vooral met het hart en daarom maakt deze yoga gebruik van zachte, vloeiende bewegingen (vaak op muziek) met zachte strekkingen, waarbij spieren en gewrichten nooit helemaal gestrekt worden en een gecontroleerde ademhaling om geblokkeerde energiestromen op gang te brengen. Zij maakt hierbij gebruik van bewegingsreeksen welke ‘Energy Block releases’ worden genoemd.

Deze vloeiende bewegingen zijn een uitstekende manier om het lichaam zonder blessures voor te bereiden op de meer klassieke yogahoudingen uit de Hatha Yoga. In deze houdingen wordt langer gezeten, gestaan of gelegen waardoor de werking diep doorvoeld kan worden en een helend en verbindend effect heeft op lichamelijk, emotioneel en mentaal niveau.

De Dru Hatha yoga les bestaat uit een korte filosofische inleiding, gevolgd door losmaakoefeningen, energy block releases, positieve affirmaties, voorbereidende oefeningen en yogahoudingen (asana’s) uit de klassieke hatha yoga traditie, ademoefeningen (pranayama), meditatie (mindfulness) en ontspanning (savasana). Er wordt regelmatig met zachte muziek gewerkt en soms met mantra zingen. Aan het einde van de les drinken we bij de meeste lessen thee.

De Dru Hatha les werkt stress verlagend, ontspannend, vitaliserend, geeft evenwicht en inzicht, bevordert het immuunsysteem en vergroot het gevoel van sympathie en liefde voor jouzelf en voor je medemens.