Workshop: FasciaFit - Elasticity & Plasticity
Zaterdag, 18 januari • 13:30 - 15:30
Gezondheidscentrum de Volgerlanden, oefenzaal fysio
Linda de Waal
Beschrijving
Fascia is een brede term voor het bindweefsel dat door het hele lichaam loopt om de spieren, botten en organen te stabiliseren en samen te binden.

In deze workshop leer je hoe je met gebruik van dynamische, terugkerende bewegingen je fascia kan conditioneren waardoor het bewegingsbereik, de mobiliteit aanzienlijk kan toenemen.

Wanneer fascia zijn elasticiteit verliest als gevolg van inactiviteit, gebrek aan mobiliteit of veroudering, verliest ons lichaam z'n jeugdige veerkracht en voelen we ons pijnlijk, stijf en niet in staat om optimaal te presteren in yoga of andere fysieke activiteiten.

Terwijl we dynamisch in een beweging bewegen, laten we de rebound ons terugbrengen naar onze neutrale positie. Door de fascia op deze manier te trainen, voelen we ons niet alleen gezonder en mobieler, maar na verloop van tijd vergroten we ons evenwicht en reflex.

Plasticiteit verwijst naar fascia die van lengte verandert en zijn vorm behoudt. Wanneer fascia voor langere tijd voorbij zijn elastische eigenschappen wordt uitgerekt, worden de verbindingen die de fascia bij elkaar houden veranderd en vormen zich nieuwe verbindingen. Dit opnieuw vormen van fascia bevordert verbeterde mobiliteit door op gebouwde spanning en stijfheid te verminderen.

In deze FasciaFit workshop wisselen we dynamische rebound-training af met langere fasciale stretching. Hierbij werken met de niet met specifieke spiergroepen met de langere fascialijnen in het ons lichaam

Workshop duurt 2 uur
Er is thee en wat lekkers, zorg dat je 10-15 min van te voren aanwezig kan zijn
meld je hier aan! bij vragen stuur me gerust een mailtje: Linda@plusyoga.nl
Kosten: 22,50
Voor leden & niet leden
locatie: Gezondheidscentrum de Volgerlanden, Hendrik Ido Ambacht