Gentle Yoga
Donderdag, 27 juni • 08:30 - 09:30
Jolanda Jacobs
Beschrijving
Gentle flow yoga is een zachte, vloeiende yogales waarin we streven naar ontspanning, het laten stromen van energie en het herstel van het lichaam.

De houdingen worden net als bij de flow lessen in een serie uitgevoerd en aan elkaar verbonden door adem en beweging (vinyasa’s), zodat er een ‘flow’ ontstaat. Een soort melodieuze dans. Deze lessen zijn alleen langzamer van tempo. Het rustige tempo stelt ons in staat om de ademhaling en de beweging van ons lichaam nauw te verbinden. Het bewegingsritme van de ademhaling creëert een dieper bewustzijn van ons lichaam en van wat er zich erin afspeelt.

Tijdens de Gentle Flow les besteden we aandacht aan de opwarming van de gewrichten en grote spiergroepen in ons lichaam. Daarnaast zijn er elementen van Restorative en Yin yoga waarbij we props gebruiken om het lichaam te ondersteunen en zo een diepe ontspanning in, en het herstel van, het lichaam kunnen bevorderen.

Door het zachte (gentle) karakter van de les en het langzame tempo, is de les ideaal voor ieder die diepe ontspanning zoekt, en tevens wil werken aan een krachtig flexibel lichaam.