Gentle yin & restorative yoga
Cancelada
Miércoles, 5 octubre • 20:15 - 21:30
Studio Balance Your Day
Tessa Pronk
Descripción
Gentle yin & restorative yoga is een rustige vorm van yoga, waarbij tot rust komen, loslaten, zachtheid en overgave de hoofdrol spelen. In deze les worden restorative yoga en rustige bewegingen gecombineerd. De nadruk ligt op het ontspannen van je lichaam en geest op een zachte manier.

Rustige bewegingen aan het begin van de les worden gevolgd door  herstellende houdingen waar je langere tijd in blijft liggen (4 tot 10 minuten). Tijdens deze houdingen wordt je lichaam ondersteund door yogablokken, kussens, dekens of bolsters en geeft de docent soms “assistance”. Dit houdt in dat de handen op de rug, hoofd of benen geplaatst worden om nog iets meer te kunnen ontspannen (er wordt van tevoren altijd gevraagd of je hier behoefte aan hebt).

Bewustwording van je ademhaling is daarnaast ook een belangrijk onderdeel en ondersteunend in het loslaten van eerder opgebouwde spanning. Deze vorm van yoga geeft veel ruimte en zachtheid in je lichaam en kan helpen om beter om te gaan met spanning of stress, omdat restorative yoga helpt om het zenuwstelsel te kalmeren. Ook ( of juist) als je opgebrand bent (geweest) dan is deze vorm van yoga heel geschikt om op een zachte manier in contact te komen met je lichaam.